JavaScript is required for our website accessibility to work properly. איגוד מרכזי הסיוע: מרבית קורבנות אונס ה-7 באוקטובר נרצחו | זמן ישראל

איגוד מרכזי הסיוע: מרבית קורבנות אונס ה-7 באוקטובר נרצחו

איגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית מסר לשליחה מיוחדת של האו"ם לסוגיית האלימות המינית באזורי סכסוך דוח בעניין הפגיעות המיניות שאירעו על ידי חמאס וסייעניו. הדוח מתייחס לפגיעות מיניות שבוצעו לחטופות ולחטופים ברצועת עזה ולפגיעות שנעשו ב-7 באוקטובר ביישובים שעליהם פשט חמאס, במחנות צה"ל ובפסטיבל נובה ליד קיבוץ רעים.

המעשים המתוארים בדוח בוצעו בנשים ובגברים, בנערות ובנערים. בחלק מהמקרים התקיפות בוצעו לעיניהם של בני המשפחה של הקורבנות. במרבית המקרים – כך נכתב – הקורבנות הוצאו להורג במהלך האונס או לאחריו.

מחבלי חמאס על השער של קיבוץ ניר עוז, 7 באוקטובר 2023 (צילום: AP Photo/Hassan Eslaiah)
מחבלי חמאס על השער של קיבוץ ניר עוז, 7 באוקטובר 2023 (צילום: AP Photo/Hassan Eslaiah)

מחברות הדוח, כרמית קלר חלמיש ונגה ברגר, קבעו ש"הפרקטיקות הברוטליות בהם נעשה שימוש בשבעה באוקטובר כמו כריתת איברים אינטימיים של נערות, נשים וגברים, ירי והטמנה של נשק באיברי מין, נועדו להשחית ולפגוע באופן סדיסטי ומזרה אימה. האופן בו בוצעו הפגיעות והמעשים שנלוו להם נועדו להעצים את ההשפעה על הקורבנות עצמם ועל סביבתם, שלא הצליחה למנוע את הפגיעה. בימים אלו, כשהצלקת בליבנו מסרבת להגליד, ונפשות אחיותינו ואחינו החיים צועקות אלינו מן האדמה, חלק גדול ממי שחשבנו לשותפות ושותפים פונים לשתיקה ולהכחשה של הזוועות. אנו קוראות לכם להשמיע את קולכם, ולא לתת לזעקת הקורבנות האלו להתאייד".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.