נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן הודיע שהנחה את הצבא האמריקאי להקים לחופי רצועת עזה רציף ימי, שישמש לקליטה של ספינות שיישאו מים, מזון ותרופות. ביידן, שאמר את הדברים בנאום מצב האומה שנשא בפני שני בתי הקונגרס, אמר שסיוע הומניטרי לא יכול להוות "שיקול משני או קלף מיקוח. הגנה על חייהם של חפים מפשע צריכה לעמוד בראש סדר העדיפויות".
עוד אמר הנשיא האמריקאי ש-7 באוקטובר 2023 היה "היום הקטלני ביותר לעם היהודי מאז השואה". ביידן פנה למשפחות, שקרוביהן מוחזקים ברצועה, ואמר: "לא ננוח עד שנשיב את יקיריכן הביתה". הוא גם אמר שלישראל שמורה הזכות להגנה על עצמה.
בהתייחס למחיר שגבתה המלחמה אמר ביידן שלמעלה משלושים אלף פלסטינים נהרגו, מרביתם – ציין – אינם אנשי חמאס. עוד אמר שיותר ממיליון פלסטינים נעקרו מבתיהם ושערים ברצועה נהפכו לעיי חורבות. ביידן שב ואמר שהפתרון היחיד לסכסוך הוא פתרון שתי המדינות. "אין מסלול אחר", אמר, "שיבטיח ביטחון ודמוקרטיה".
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו