בגל"צ מדווחים כי הרמטכ"ל הרצי הלוי החליט לבצע מחר עוד סבב מינויים ענק בצה"ל לדרג אלופי משנה (מפקדי חטיבות ומקביליהם). 52 קצינים חדשים ימונו, בהם גם שני תפקידים שנחשבים רגישים כי יש להם קשר ישיר למלחמה בעזה ולמחדל 7 באוקטובר – קמ"ן פיקוד דרום שהודח לאחר שדיווח על קשר עם קצינה, ראש מנהלת התיאום והקישור של עזה במתפ"ש – הקצין שאחראי על כל הכנסת הסיוע ההומניטרי לרצועה, הבידוק שלו, והפעולות האזרחיות מול הרצועה.
השר בצלאל סמוטריץ' מסר בתגובה: "העם עומד מאוחד מאחורי הנהגת הצבא כדי לנצח את המלחמה, לא כדי שצמרת הצבא הנוכחית שכשלה תעצב את איך ייראה צה"ל בשנים הבאות. אחרי המלחמה ימונה פיקוד תקין שיוביל את התיקון הדרוש וימנה את המפקדים המתאימים לכך".
השר אף שלח מכתב לראש הממשלה בנימין נתניהו.
סמוטריץ' במכתב לראש הממשלה נתניהו בעקבות הפרסום בגל"צ: "עצור את סבב המינויים הצפוי בצה"ל. אבקשך להביא עוד הערב לקבינט החלטה להורות לרמטכ"ל להימנע מביצוע המינויים, כדי למנוע מצב שבו ההחלטה מתקבלת בדיעבד ואנו נדרשים לבטל מינויים שכבר בוצעו. לא אוכל לשתוק, לקחת אחריות ולהיות חלק… pic.twitter.com/pCAjUQrIxE
— דורון קדוש | Doron Kadosh (@Doron_Kadosh) March 17, 2024
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו