הסופר, המתרגם והפעיל החברתי סמי מיכאל, הלך לעולמו בגיל 97. בין ספריו הידועים: חצוצרה בואדי, ויקטוריה, יונים בטרפלגר ועוד רבים. הוא הותיר אחריו את אשתו רחל, ושני ילדים, אמיר ודקלה.
מיכאל זכה בעשרות פרסים על כתביו ופעילותו החברתית, היה נשיא האגודה לזכויות האזרח בארץ והוצב פעמיים ברשימת מרצ לכנסת.
סמי מיכאל נולד בעיראק ב-1926 תחת השם כאמל סאלח, מגיל צעיר גילה מודעות פוליטית והיה פעיל במפלגה הקומוניסטית העיראקית. בשנת 1948 ברח לאיראן ושנה מאוחר יותר עלה לישראל. את שמו המעוברת, סמי מיכאל, אימץ לאחר הגעתו לארץ. את השכלתו האקדמית רכש באוניברסיטת חיפה, בחוגים לפסיכולוגיה וספרות ערבית. בשנת 1974 פורסם ספרו הראשון.
נשיא המדינה יצחק הרצוג ספד:
תרומתו של סמי מיכאל ז"ל לתרבות ולהוויה הישראלית לא תסולא בפז. הנער שעלה מעיראק, גישר ותיווך בין נדבכי הזהות השונים שלו, והציב פסיפס נהדר של ישראליות בחלון הראווה שלנו כעם וכמדינה.
בין עלייה לשורשיות ישראלית, בין חספוס בוטה לעתים לרכות מלטפת, בין פריפריה למרכז, בין כלל עדות ישראל לבין עצמן ולבין ערביי ישראל והמזרח התיכון – הוא תמיד ידע לפסוע מעדנות, ללקט מכאן ומכאן, ולא לוותר לרגע על עמוד שדרה ערכי, חברתי, רגיש ומלא חיים.
הוא היה ענק שבענקים, אשר זכה לכבוד רב בישראל ובעולם כולו, הותיר אחריו נכסי צאן ברזל שהפכו את ארון הספרים שלנו לעשיר ומרהיב, ובה בעת השיא ערך רב למארג הדעות ותפיסות העולם החברתיות בישראל. תנחומים למשפחתו, אוהביו, ויקיריו. יהי זכרו ברוך".
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו