JavaScript is required for our website accessibility to work properly. השר בן גביר לראש הממשלה: הורה לראש השב"כ לעצור את סבב המינויים הצפוי בארגון לאלתר | זמן ישראל

השר בן גביר לראש הממשלה: הורה לראש השב"כ לעצור את סבב המינויים הצפוי בארגון לאלתר

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, שיגר מכתב לראש הממשלה בנימין נתניהו, בו קרא לו לעצור באופן מיידי את סבב המינויים אותו מבקש ראש השב"כ רונן בר לבצע בקרוב בשירות הביטחון הכללי.

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר נושא דברים בישיבת הסיעה של עוצמה יהודית, 18 במרץ 2024 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר נושא דברים בישיבת הסיעה של עוצמה יהודית, 18 במרץ 2024 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

מלשכת השר נמסר כי "לצד ההערכה הרבה לפעילותו של ראש השב"כ, משמעות הדברים היא, כי מי שכשל בלספק התרעה מודיעינית לדרג המדיני אודות מתקפת חמאס בשבעה באוקטובר, יעצב את שדרת הפיקוד העתידית של ארגון הביון והמודיעין החשוב ביותר במדינת ישראל".

השר בן גביר מוסיף במכתבו: "לשב"כ תפקיד חשוב מאין כמותו במאמץ המלחמתי, אך לא יעלה על הדעת כי הנושאים באחריות למחדל הביטחוני הגדול ביותר בתולדות המדינה ימשיכו להתנהל באופן שגרתי לחלוטין. אמירתו של ראש השב"כ לפיה הוא נושא באחריות לאשר אירע, אינה אמורה להקנות לו חסינות להמשיך להתנהל כאילו לא אירע דבר ולעצב את פני השב"כ לעתיד".

השר בן גביר חותם: "לאור הדברים, אבקשך להנחות את ראש השב"כ, הכפוף לך על פי חוק, לעצור את סבב המינויים הצפוי לאלתר".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.