בגל"צ דווח כי בצה"ל אומרים כי יציאת כוחות אוגדה 98 מחאן יונס נועדה להכין את הכוחות לקראת לחימה ביעדים נוספים, בהם רפיח.
במקביל, בצה"ל מוציאים לפועל "מבצעים הומניטריים" גדולים כדי לאפשר לגיטימציה להמשך הלחימה, בין היתר המהלך להגדלה דרמטית של מספר המשאיות שנכנסות לרצועה.
עוד דווח כי ביחס לעסקת החטופים והדיווחים על ההצעה האמריקאית שכוללת חזרת 150,000 עזתים לצופן הרצועה, בצבא אומרים כי צה"ל ידע להתמודד עם דרישות שיגיעו מהדרג המדיני בנושא ועם המחירים הביטחוניים שיידרשו כדי להוציא לפועל את העסקה.
ב-ynet דווח כי בצה"ל מבהירים כי הדרג המדיני ידע במפורש על הנסיגה מחאן יונס, אישר זאת בזמן אמת ועודכן על הסיבות להחלטה. ככל הנראה, היציאה מחאן יונס הייתה צריכה להתבצע כבר לפני כשבועיים, אך נדחתה עד שהנוכחות באזור מוצתה באופן סופי, מודיעינית ומבצעית.
במקביל, דווח כי צה"ל סיים לגבש את ראשי צוותי התחקור של המלחמה וצפוי לפרסם את הרשימה לציבור. המתחקרים יהיו קצינים בכירים, חלקם במילואים, והתחקירים יהיו מבצעיים – לטובת הפקת לקחים בלבד.
בצבא אומרים כי צה"ל מעולם לא תחקר עצמו תוך כדי לחימה, ומודים כי לא היה מקום לקמ"ן המודח של פיקוד הדרום, אל"מ א', להיות חלק מצוות התחקור של קמנ"יית הפיקוד. התחקירים יתבצעו יחד עם גורמי ביטחון אזרחיים כמשטרה וכיתות כוננות.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו