ראש האופוזיציה יאיר לפיד תקף הערב (שבת) את ראש הממשלה בנימין נתניהו ואמר שהוא "ראש ממשלה מושחת ומסוכן שאיבד את הבלמים, שכל מה שמניע אותו זה להיאחז בכיסא ובלשכה". בנאום שנשא בהפגנה בחיפה אמר לפיד: "הממשלה הזו היא לא המדינה. הממשלה הזו היא אסון שקרה למדינה".
יושב ראש יש עתיד קרא לפיזור מיידי של הכנסת: "למען החטופים, למען הלוחמים, למען המפונים, בשביל להציל את מדינת ישראל, אנחנו צריכים בחירות עכשיו". לפיד גם סיפר: "בחצי שנה האחרונה שאלו אותי שוב ושוב – 'למה לא נכנסת לממשלה?'. התשובה שלי היא: כי לא צריך לחזק אותה, צריך להעיף אותה. לא צריך להגדיל אותה, צריך להיפטר ממנה".
עוד אמר לפיד: "אנחנו עומדים פה יחד, ימנים ושמאלנים, דתיים וחילונים, סטרייטים ולהט"בים, אשכנזים ומזרחים, פריפריה ומרכז. הממשלה הזו עשתה הכול כדי להפריד ולסכסך בינינו. כל המהות שלה זה לגרום לנו לריב אחד עם השני". לפיד תיאר את הימים הנוכחיים כ"קשים ביותר שהיו לנו. המדינה מעולם לא הייתה עצובה כל כך, נואשת כל כך, והדבר שהיא זקוקה לו יותר מכל, הם אנשים שלא מתייאשים. זה אתם, אתם פה הערב כי אתם האנשים שלא מתייאשים", אמר לקהל שהגיע להפגנה.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו