JavaScript is required for our website accessibility to work properly. ועדת הבדיקה של האו"ם: ישראל לא סיפקה ראיות שעובדי אונר"א פעילי טרור | זמן ישראל

ועדת הבדיקה של האו"ם: ישראל לא סיפקה ראיות שעובדי אונר"א פעילי טרור

בית ספר של אונר"א באזור חאן יונס שנפגע בהפגזות צה"ל, 27 בנובמבר 2023 (צילום: SAID KHATIB / AFP)
SAID KHATIB / AFP
בית ספר של אונר"א באזור חאן יונס שנפגע בהפגזות צה"ל, 27 בנובמבר 2023

ועדת בדיקה עצמאית בראשות שרת החוץ לשעבר של צרפת, קתרין קולונה, הגישה היום את מסקנותיה למזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש, והיא קובעת בין היתר כי אין הוכחות לטענת ישראל שרבים מעובדי אונר"א ברצועת עזה פעילים בחמאס ובג'יהאד האסלאמי.

הוועדה הוקמה בעקבות טענות ישראל לפיהן אחד מכל עשרה עובדי הארגון ברצועה פעיל טרור, וכן כי כתריסר מעובדי הארגון נטלו חלק פעיל בטבח ביישובי העוטף.

בדוח קובע הצוות כי אין ראיות מספקות לתמוך בטענות ישראל באשר למעורבות עובדי הארגון בארגוני הטרור ברצועה. באשר להאשמה הספציפית נגד 12 מעובדי אונר"א, קולונה הבהירה כי "זוהי בדיקה אחרת ולא הייתה חלק מהמנדט שניתן לנו".

מזכ"ל האו"ם גוטרש מיהר לאמץ את קביעת הצוות וקרא למדינות העולם לחדש את תמיכתן הכספית באונר"א.

שרת החוץ לשעבר של צרפת, קתרין קולונה (צילום: ANGELA WEISS / AFP)
שרת החוץ לשעבר של צרפת, קתרין קולונה (צילום: ANGELA WEISS / AFP)

הדוח של ועדת קולונה נוקב, עם זאת, במספר המלצות לשיפור פעילות אונר"א והקפדה על שמירת הניטרליות של הארגון. בין היתר, הוועדה ממליצה להגביר את הביקורת הפנימית בארגון, להכין לעובדי הארגון קוד אתי, ולקדם יותר נשים בארגון. המלצות נוספות נוגעות למערך החינוכי ובתי הספר שאונר"א מנהלת.

במשרד החוץ זעמו על הדוח, ומסרו בתגובה:

"הדו"ח מתעלם מחומרת הבעיה ומציע פתרונות קוסמטיים שלא מתמודדים עם ההיקף העצום של חדירת חמאס לאונר"א עזה. כך לא נראית בחינה אמיתית ויסודית. כך נראה רצון לעקוף את הבעיה ולא לקרוא לה בשמה. אונר"א לא יכולה להיות חלק מהפתרון בעזה לא עכשיו, ולא בעתיד".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.