JavaScript is required for our website accessibility to work properly. גלנט: "מחצית ממפקדי חזבאללה בדרום לבנון חוסלו" | זמן ישראל

גלנט: "מחצית ממפקדי חזבאללה בדרום לבנון חוסלו"

שר הביטחון יואב גלנט קיים הבוקר (רביעי) דיון מבצעי בפיקוד הצפון, יחד עם מפקד הפיקוד האלוף אורי גורדין, וקציני המודיעין, המבצעים והאש של הפיקוד.

גלנט קיבל סקירה על מאמצי ההגנה באזור הגבול, ופעולות ההתקפה השונות, בדגש על פגיעה במפקדי חזבאללה בדרום לבנון. השר עמד על הצורך בקידום הפעולות המבצעיות שיאפשרו את חזרת תושבי הצפון לביתם, אם המאמצים המדיניים המתנהלים יכשלו.

שר הביטחון יואב גלנט ומפקד פיקוד הצפון אורי גורדין בפיקוד הצפון, 24 באפריל 2024 (צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון)
שר הביטחון יואב גלנט ומפקד פיקוד הצפון אורי גורדין בפיקוד הצפון, 24 באפריל 2024 (צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון)
שר הביטחון יואב גלנט ומפקד פיקוד הצפון אורי גורדין בפיקוד הצפון, 24 באפריל 2024 (צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון)
שר הביטחון יואב גלנט ומפקד פיקוד הצפון אורי גורדין בפיקוד הצפון, 24 באפריל 2024 (צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון)

גלנט אמר בתום הדיון –

סיימתי כעת הערכת מצב ודיון מבצעי עמוק בפיקוד הצפון. הפעולות המתבצעות איכותית מאוד. יש הרבה כוחות שפרוסים על הקו. יש פעולה התקפית הולכת ומתמשכת של כוחות צה"ל בכל דרום לבנון.

התוצאות המבצעיות מרשימות מאוד – מחצית ממפקדי חזבאללה בדרום לבנון חוסלו. אלה האנשים שהיו אחראים על הפעולה ההתקפית, על הרצון לפגוע באזרחי מדינת ישראל, ואנחנו גרמנו לכך שמחציתם מתים, ומחציתם מתחבאים ומפקירים את דרום לבנון לפעולת צה"ל.

המטרה העיקרית שלנו הייתה ונותרה – לגרום לכך שישרור כאן מצב ביטחוני שונה ותושבי צפון מדינת ישראל יוכלו לחזור לבתיהם באופן שקט ובטוח. אנחנו עוסקים במספר חלופות על מנת לבסס את העניין הזה והתקופה הקרובה תהיה מכריעה בהקשר הזה.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.