הרב הראשי הספרדי לישראל, יצחק יוסף, אמר בשיעורו השבועי אמש כי ה"ניסים שקרו לישראל במהלך המלחמה", כהגדרתו, התרחשו בזכות לומדי התורה ולא בזכות צה"ל.
הרב אמר: "13 אלף טילים זרקו על המדינה. בזכות מה הניסים? בזכות הרמטכ"ל? בזכות בני התורה והישיבות. זו ההשקפה הנכונה. בזכות בני התורה, בני הישיבות שעוסקים בתורה – קורים לנו ניסים ונפלאות.
"ניצלנו בכל המלחמה הזאת כשאויבנו קמו עלינו מדרום ומצפון, כל הערבים, החמאסניקים האכזריים, וניצלנו מהם. בזכות מה זה? רק בזכות בני הישיבות ואברכי הישיבות. הם מגנים על כל החיילים, על כל עם ישראל".
הרב יוסף אמר דברי הבל ברוח זו גם בדרשה שנשא לפני כחודש, בנאום שבו "איים" שאם יכפו על תלמידי הכוללים להתגייס החרדים "יעזבו לחו"ל".
אמש התייחס לאותו נאום ואמר: "כשאמרתי את זה היו ראשי ישיבות הסדר, כיפות סרוגות, שתקפו אותנו בתקשורת. אתם מדברים נגד רב בישראל? איזו חוצפה, איזה דברים. כמה ראשי ישיבות הסדר שלחו לי מכתבים שאני אחזור בי, אמרתי בשום פנים ואופן לא אחזור בי. אני חוזר ואומר את זה".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו