JavaScript is required for our website accessibility to work properly. המשטרה מנסה לפנות מאהלים אנטי-ישראלים ומתעמתת עם המפגינים | זמן ישראל

המשטרה מנסה לפנות מאהלים אנטי-ישראלים ומתעמתת עם המפגינים

מהומות בין תומכי ומתנגדי ישראל בקמפוס אוניברסיטת UCLA בלוס אנג'לס, 1 במאי 2024 (צילום: AP Photo/Ethan Swope)
AP Photo/Ethan Swope
מהומות בין תומכי ומתנגדי ישראל בקמפוס אוניברסיטת UCLA בלוס אנג'לס, 1 במאי 2024

משטרות בארה"ב מתעמתות עם המאהלים האנטי-ישראלים שהוקמו באוניברסיטאות ומנסה לפנות אותם.

משטרת לוס אנג'לס הקיפה את המאהל שהוקם באוניברסיטת UCLA וקראה למאות המפגינים הפרו-פלסטינים לעזוב את המקום. נשיאת אוניברסיטת פורטלנד סטייט ומשטרת אורגון קראו הלילה למפגינים פרו-פלסטינים שהתבצרו בבניין הספרייה לעזוב באופן מיידי.

באוניברסיטת נורת'ווסטרן הושג הסכם במסגרתו התחייבה ההנהלה להיות שקופה יותר ביחס להשקעות שלה בתמורה לפינוי המאהל (בלא התחייבות להפסיק את ההשקעות בישראל).

באוניברסיטת טקסס נעצרו לפחות 17 בני אדם שניסו להקים מחדש את מאהל המחאה. בדארטמות' קולג' בניו-המפשייר פונה המאהל בכוח ו-90 מפגינים נעצרו. באוניברסיטת טוליין בניו-אורלינס פונה המאהל ו-14 מפגינים נעצרו. מאהלים פונו גם באוניברסיטאות ויסקונסין ואריזונה.

לפי המעקב של סוכנות הידיעות אי-פי, מאז 18 באפריל נעצרו בהפגנות ב-30 אוניברסיטאות ומכללות ברחבי ארה"ב יותר מ-1,600 בני אדם.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.