JavaScript is required for our website accessibility to work properly. טראמפ: "לא בטוח שפתרון שתי המדינות יעבוד יותר" | זמן ישראל

טראמפ: "לא בטוח שפתרון שתי המדינות יעבוד יותר"

נשיא ארה"ב לשעבר דונלד טראמפ בבית המשפט בניו יורק, 7 בדצמבר 2023 (צילום: Eduardo Munoz Alvarez / POOL / AFP)
Eduardo Munoz Alvarez / POOL / AFP
נשיא ארה"ב לשעבר דונלד טראמפ בבית המשפט בניו יורק, 7 בדצמבר 2023

נשיא ארה"ב לשעבר והמועמד הרפובליקני המיועד לנשיאות, דונלד טראמפ, הפסיק לתמוך בפתרון שתי המדינות.

טראמפ נשאל בראיון למגזין "טיים" האם פתרון שתי המדינות צריך להיות תוצאת המלחמה ברצועת עזה, וענה: "אני לא בטוח שהפתרון הזה יעבוד יותר כולם דיברו על שתי מדינות, אפילו כשאני הייתי בבית הלבן… כעת אנשים הולכים אחורה, זה תלוי איפה אתה עומד וזה משתנה בכל יום".

בתשובה לשאלה אם הוא תומך בפתרון שתי המדינות, ענה טראמפ: "זה תלוי מתי. היו זמנים שבהם חשבתי ששתי מדינות יכולות לעבוד. עכשיו אני חושב ששתי מדינות יהיה דבר קשה להשגה, קשה מאוד. אני גם חושב שיש היום פחות אנשים שתומכים ברעיון הזה. היו הרבה יותר אנשים שתמכו בו לפני ארבע שנים, היום הרבה פחות. (אבל) ייתכן שאין רעיון אחר".

יו"ר הציונות הדתית והשר במשרד הביטחון האחראי על ההתנחלויות, בצלאל סמוטריץ', מיהר לברך על הדברים. סמוטריץ' הצהיר: "אני מברך את טראמפ, תומך ישראל מובהק, על דבריו הברורים ועל חזרתו מתמיכתו בהקמת מדינה פלשתינית.

"מדינה פלשתינית תהיה מדינת טרור שתסכן את קיום ישראל והלחץ להקמתה הוא עוול. מדינות המערב מוכנות לסכן את המדינה היהודית בשל אינטרסים פוליטיים פנימיים. על רקע טבח ה-7 לאוקטובר, זהו פרס נורא לטרור וזריקת עידוד לציר האיסלם הרדיקלי השיעי בהובלת איראן. אני מקווה ומתפלל שמנהיגים נוספים יגלו את האומץ והיושרה שמגלה טראמפ לשנות עמדה".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.