שר הביטחון יואב גלנט, נאם הבוקר בטקס לזכר "טקס יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה ממשפחת משרד הביטחון" לרגל יום הזיכרון, בהשתתפות מנכ"ל משרד הביטחון אלוף (מיל') אייל זמיר ופורום ההנהלה של משרד הביטחון.
דברי שר הביטחון בטקס:
"בשביעי באוקטובר נפתחה עלינו מלחמה ללא פרובוקציה, ללא שום התגרות של מדינת ישראל. המלחמה הזו מקיפה שבע חזיתות שונות, בכל המשימות הללו צה"ל, מערכת הביטחון ומדינת ישראל עומדים בגבורה, אבל המחירים כבדים. אין לנו ברירה, אין לנו ארץ אחרת. אנחנו נעשה כל מה שצריך, ואני חוזר ואומר – כל מה שצריך, על מנת להגן על האזרחים בישראל, על מנת להסיר את איומי הרוע, את הגזרה של אלה שמנסים להשמידנו, אנחנו נעמוד במבחן הזה".
"אני פונה ואומר מכאן לאויבי ישראל ולחבריה הטובים ביותר – אי אפשר להכניע את מדינת ישראל – לא את צה"ל, לא את משרד הביטחון, לא את מערכת הביטחון ולא את מדינת ישראל. אנחנו נעמוד, נשיג את המטרות שלנו – נכה את החמאס, נדביר את החיזבאללה ונביא ביטחון".
"יהיה המחיר אשר יהיה, נבטיח את קיומה של מדינת ישראל ונזכור היטב את הציווי עליו חתמנו רק לפני שבוע בטקס יום השואה, המילים "לעולם לא עוד". עבורי, זה לא רק ציווי, זאת תוכנית עבודה, כך תעבוד מערכת הביטחון וכך יעבוד צה"ל".
"אני מחבק את בני המשפחות השכולות אל ליבי ואומר לכם: דעו שהבנים והבנות שנפלו לאורך שנות המדינה וגם במלחמה האחרונה הקנו חיים במותם למדינת ישראל. אני אומר כאן מתוך תקווה, הערכה וחיבוק אינסופי – נעשה כל מה שאנחנו יכולים על מנת להשיב את החטופים. נשהה, נמתין, ננצל כל הזדמנות ונעשה כל מאמץ, ובמקביל נפעל על מנת לרסק את ארגון החמאס ולא נשכח את מה שאירע כאן בשביעי באוקטובר ואחריו".
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו