JavaScript is required for our website accessibility to work properly. סמוטריץ׳ מתעקש: להקים ועדה לקניית מטוסים, גלנט: הטייסות יעוכבו | זמן ישראל

סמוטריץ׳ מתעקש: להקים ועדה לקניית מטוסים, גלנט: הטייסות יעוכבו

הקרב בין שר הביטחון לשר האוצר על אישור רכש טייסות F-15 ו-F-35. שר האוצר בצלאל סמוטריץ' מסר כי פנה למזכיר הממשלה בבקשה להביא לישיבת הממשלה הקרובה החלטה שתקים באופן מיידי את הועדה הציבורית לבחינת צרכי בניין הכח ותקציב הבטחון בנוסח שסוכם על ידי ראש הממשלה והמל"ל. לדברי סמוטריץ' "בטחון ישראל אינו משחק. העיכוב בהקמת הועדה מביא לעיכוב ברכש חשוב להתעצמות צה"ל ושאר מערכות הבטחון".

מטוס F-35 של חיל האויר מעל שמי ביירות (צילום: צילום מסך)
מטוס F-35 של חיל האויר מעל שמי ביירות (צילום: צילום מסך)

הדברים מגיעים על רקע תדרוך של שר הביטחון יואב גלנט שאמר, "אם לא נשלים את תהליך רכישת הטייסות מארה"ב תוך חודש, המטוסים יעוכבו בשלוש שנים, ויעלו את המחיר למדינת ישראל במיליארד ש"ח נוספים". "העיכוב ברכש הוא מכה לביטחון ישראל, ובזמן שאנו נלחמים במלחמה רב-חזיתית, ההשלכות ברורות", הוסיף שר הביטחון.

גלנט ציין גם כי "התפיסה הישראלית לפיה ניתן לספק אבטחה מוגברת בפחות כסף, מול איומים שרק מתגברים לצד זירות לחימה נוספות, היא תפיסה שגויה שצריך לשנות". גלנט אמר בנוסף כי יש להכפיל את תקציב הביטחון של ישראל.

סמוטריץ' מסר בתגובה לדברי גלנט כי "מדינת ישראל צריכה להקצות הרבה יותר כסף לביטחון. אך לא לביטחון כושל כפי שנבנה בשנים האחרונות לפי התפיסה הישנה של מובילי הקונספציה. לשפוך ים כסף שיבלע באיזה חור שחור של מערכת הביטחון, כשממש לא בטוח שהכסף הזה יקנה לאזרחי ישראל ביטחון אמיתי, זה לא רציני".

לטענת שר האוצר, "כבר חודשים רבים שר הביטחון מעכב את הקמת הועדה לבחינת תקציב הביטחון ויעילותו אל מול האיומים החדשים. לו הוועדה היתה פועלת כפי שדרשנו ראש הממשלה ואני, אפשר היה להתקדם עם רכש בטחוני נרחב שתואם את האיומים הנוכחיים והעתידיים".

השר קובע:" הסירוב העיקש לשתף פעולה בנושא רשום על שמו של שר הביטחון גלנט שמעדיף לא לחשב מסלול מחדש ולא לאתגר את התפיסות שהובילו להתרסקות בטחונית איומה".

ב-1 באפריל דווח כי שר האוצר כתב לנתניהו כי הוא מטיל וטו על כינוס הוועדה שאמורה לאשר רכישת טייסות בעלות 35 מיליארד שקל וכי לדבריו "מערכת הביטחון לא תקבל צ'ק פתוח אחרי כישלון 7.10. אם לא נלמד מטעויות, יהיה אסון".

מטוס F-15 ישראלי באזור הגבול עם עזה, 27 באוקטובר 2023 (צילום: Jack Guez / AFP)
מטוס F-15 ישראלי באזור הגבול עם עזה, 27 באוקטובר 2023 (צילום: Jack Guez / AFP)

שר האוצר הסביר כי "משרד הביטחון מבקש לכנס ללא הסכמה את ועדת השרים להצטיידות מערכת הביטחון לאישור שתי עסקאות ארוכות טווח בעלות כוללת של כ-35 מיליארד שקלים לרכישת טייסת מטוסי F-35 וטייסת מטוסי F-15. כינוס הוועדה ואישור עסקה בסדר גודל כזה ללא הסכמת משרד האוצר ועל הראש של שר האוצר הם חסרי תקדים, ואין בכוונתי לאשר זאת".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.