JavaScript is required for our website accessibility to work properly. בלינקן שוחח עם גלנט: הדגיש את התנגדות ארה״ב למבצע נרחב ברפיח | זמן ישראל

בלינקן שוחח עם גלנט: הדגיש את התנגדות ארה״ב למבצע נרחב ברפיח

שר החוץ של ארה"ב אנתוני בלינקן שוחח הלילה עם שר הביטחון יואב גלנט והדגיש את התנגדות הממשל האמריקאי למבצע צבאי נרחב ברפיח, אך גם אמר כי ארה"ב מחויבת לביטחון ישראל ולמיטוט חמאס.

בלינקן הדגיש את הצורך הדחוף להגן על אזרחים ועובדי סיוע בעזה והפציר בגלנט להבטיח שהסיוע יוכל לעבור לעזה ולעזור להתמודד עם אתגרי ההפצה בתוך עזה בזמן שישראל רודפת אחר יעדי חמאס.

בניו יורק טיימס דיווחו הלילה כי בארה"ב מעריכים כי מנהיג חמאס יחיא סנוואר לא מתחבא ברפיח, וכי מידע זה יכול לערער את הטיעון הישראלי למבצע נרחב באזור.

הריסות לאחר התקיפה הישראלית בחאן יונס, מרכז רצועת עזה, 16 באפריל 2024 (צילום: AFP)
הריסות לאחר התקיפה הישראלית בחאן יונס, מרכז רצועת עזה, 16 באפריל 2024 (צילום: AFP)

המודיעין הישראלי, כך דווח מסכים עם ההערכה האמריקאית, וגם שותף להערכה כי סינוואר כלל לא עזב את המנהרות באזור חאן יונס, ושם הוא משתמש בקבוצת חטופים כמגן אנושי כדי להניא את כוחות צה"ל מלפשוט או להפציץ את מיקומו. ממשל ביידן, כך דווח, מסר לישראל שהניסיון לאתר את סינוואר לא יכול לשמש כהצדקה לפתוח במתקפה על רפיח.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.