ראש השב"כ אמר בנאומו טקס יום הזיכרון במטה שירות הביטחון הכללי: "כולנו מרגישים את הפספוס, את התחושה שיכולנו למנוע".
דבריו המלאים:
זה יום זיכרון עם תחושת מועקה מאוד מאוד גדולה – במדינה, בשב"כ ושוב גם לי באופן אישי.
כולנו מרגישים שאת אותה שמיכת ביטחון שתמיד התגאינו בה – לא הצלחנו לספק לעם ישראל ב-7 באוקטובר. כולנו מרגישים את הפספוס, את התחושה שיכולנו למנוע – וכראש הארגון ואחראי על פעילות הארגון אני מרגיש את זה אולי יותר מכולם.
את חלקו של שב"כ למול מתקפת החמאס ב-7 באוקטובר אנחנו מתחקרים לעומק. תחקיר כואב ומשמעותי. אנחנו נלמד מזה ונתקן את מה שנדרש. זאת חובתנו לעם ישראל וזאת חובתנו לנופלים. ללא אמון הציבור במוסדות המדינה ובנו – אין לנו זכות קיום.
החלק של שב"כ במלחמה עדיין לא נגמר – לא ננוח עד שנשיב את כל 128 החטופים הביתה ואת הארבעה שהיו שם לפני כן. אלה החיים ואלה שאינם בין החיים. את כולם. כי זה ההבדל האמיתי בנינו לבינם – אנחנו נקריב את חיינו למען האזרחים, הם יקריבו את חיי האזרחים למענם.
נבוא חשבון עם כל מי שהיה לו חלק, ישיר או עקיף, עם אותו יום נורא – למען הנופלים, למען המשפחות ולמען עתיד טוב יותר.
שנהיה ראויים לכל אלה שלא איתנו היום".
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו