JavaScript is required for our website accessibility to work properly. ראש שב״כ: כולנו מרגישים את הפספוס, את התחושה שיכולנו למנוע | זמן ישראל

ראש שב״כ: כולנו מרגישים את הפספוס, את התחושה שיכולנו למנוע

ראש השב"כ אמר בנאומו טקס יום הזיכרון במטה שירות הביטחון הכללי: "כולנו מרגישים את הפספוס, את התחושה שיכולנו למנוע".

דבריו המלאים:

זה יום זיכרון עם תחושת מועקה מאוד מאוד גדולה – במדינה, בשב"כ ושוב גם לי באופן אישי.

כולנו מרגישים שאת אותה שמיכת ביטחון שתמיד התגאינו בה – לא הצלחנו לספק לעם ישראל ב-7 באוקטובר. כולנו מרגישים את הפספוס, את התחושה שיכולנו למנוע – וכראש הארגון ואחראי על פעילות הארגון אני מרגיש את זה אולי יותר מכולם.

את חלקו של שב"כ למול מתקפת החמאס ב-7 באוקטובר אנחנו מתחקרים לעומק. תחקיר כואב ומשמעותי. אנחנו נלמד מזה ונתקן את מה שנדרש. זאת חובתנו לעם ישראל וזאת חובתנו לנופלים. ללא אמון הציבור במוסדות המדינה ובנו – אין לנו זכות קיום.

החלק של שב"כ במלחמה עדיין לא נגמר – לא ננוח עד שנשיב את כל 128 החטופים הביתה ואת הארבעה שהיו שם לפני כן. אלה החיים ואלה שאינם בין החיים. את כולם. כי זה ההבדל האמיתי בנינו לבינם – אנחנו נקריב את חיינו למען האזרחים, הם יקריבו את חיי האזרחים למענם.

נבוא חשבון עם כל מי שהיה לו חלק, ישיר או עקיף, עם אותו יום נורא – למען הנופלים, למען המשפחות ולמען עתיד טוב יותר.
שנהיה ראויים לכל אלה שלא איתנו היום".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.