JavaScript is required for our website accessibility to work properly. כוחות צה"ל פועלים בשלוש גזרות במקביל ברצועת עזה | זמן ישראל

כוחות צה"ל פועלים בשלוש גזרות במקביל ברצועת עזה

דובר צה"ל עדכן כי כוחות צה"ל פועלים בשלוש גזרות במקביל ברצועת עזה וכי חיל האוויר תקף יותר מ-120 מטרות טרור ביממה האחרונה.

בהודעה נמסר כי כוחות אוגדה 162 ובהם צוותי הקרב החטיבתיים גבעתי ו401, הנלחמים במזרח רפיח ובצידו העזתי של מעבר רפיח, המשיכו לפעול במהלך הלילה לעבר יעדי טרור נוספים.

צוות הקרב של חטיבת גבעתי יצא להתקפה חטיבתית ממוקדת על על יעדי חמאס במרחב מזרח רפיח. במהלך ההתקפה הכוחות חיסלו מספר מחבלים בהיתקלויות פנים מול פנים, איתרו אמצעי לחימה ומשגרי רקטות, אמצעי הלחימה הוחרמו והמשגרים הושמדו.

לוחמי צוות הקרב של חטיבה 401 פושטים באופן ממוקד על תשתיות הטרור במרחב, ובמהלך פעילותם השמידו תשתיות טרור והחרימו אמצעי לחימה שנמצאו בבית ספר במרחב.

כוחות אוגדה 98 נלחמים במרחב ג'באליא, בהם צוותי הקרב של חטיבות 7 ו460 חיסלו מספר מחבלים בתום קרבות מטווח קרוב.

בשיתוף כוחות חיל האוויר, הושמדו תשתיות תת קרקעיות ומרחבי לחימה רבים במרחב. באחת התקיפות הושמד מבנה צבאי בו התכנסה חולייה של מחבלי חמאס.

בשכונת זייתון בה פועלת אוגדה 99, איתרו הלוחמים אמצעי לחימה ותשתיות טרור שונות במרחב. בפשיטה שערכה היחידה הרב-מימדית נמצא מחסן אמל"ח בבית פעיל חמאס ובאחת התקיפות, הכוחות בשיתוף חיל האוויר חיסלו צלף שארב ללוחמים במרחב.

פעילות צה"ל ברצועת עזה, מאי 2024 (צילום: דובר צה"ל)
פעילות צה"ל ברצועת עזה, מאי 2024 (צילום: דובר צה"ל)

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.