JavaScript is required for our website accessibility to work properly. דיווח: יוסי כהן איים על התובעת בבית הדין בהאג כדי לסכל חקירה נגד ישראל | זמן ישראל

דיווח: יוסי כהן איים על התובעת בבית הדין בהאג כדי לסכל חקירה נגד ישראל

בעת כהונתו כראש המוסד, יוסי כהן, איים על פאטו בנסודה, כששימשה כתובעת הראשית בבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג, בניסיון להניא אותה מלפתוח בחקירה בעניין פשעי מלחמה שישראל נחשדה בביצועם – כך דיווח הארי דייוויס ב"גרדיאן". לדברי שלושה גורמים ששוחחו עם כלי התקשורת, כהן הפעיל על בנסודה לחצים בכמה הזדמנויות שלא תמשיך בחקירה הפלילית לגבי הסוגיה הפלסטינית.

יוסי כהן, ראש המוסד (צילום: Flash90)
יוסי כהן, ראש המוסד (צילום: Flash90)
התובעת בבית הדין הבינלאומי בהאג, פאטו בנסודה (צילום: Luiz Rampelotto/Pacific Press/Alamy)
התובעת בבית הדין הבינלאומי בהאג, פאטו בנסודה (צילום: Luiz Rampelotto/Pacific Press/Alamy)

לפי הדיווח, כהן אמר לבנסודה: "את לא רוצה להיכנס לדברים שעלולים לסכן את הביטחון שלך או של משפחתך". המוסד, לדברי שני גורמים, גם השיג תמלילים של הקלטות סודיות של בעלה של בנסודה, וגורמים ישראליים ניסו להשתמש בחומרים כפי להכפיש את התובעת.

ממשרד ראש הממשלה נמסר בתגובה שהשאלות שנמסרו להם מלאות בהאשמות שגויות ומופרכות, שנועדו לפגוע במדינת ישראל. כהן לא מסר תגובה. בנסודה סירבה להגיב. גורמים משפטיים אומרים שפעילות המוסד מנוגדת לאמנת רומא, שעל בסיסה פועל בית הדין. ישראל לא חתומה על האמנה ולא מכירה בבית הדין.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.