JavaScript is required for our website accessibility to work properly. צה"ל השמיד מנהרת חמאס ברפיח | זמן ישראל

צה"ל השמיד מנהרת חמאס ברפיח

דובר צה"ל עדכן כי צוות קרב של חטיבה 401 השמיד תוואי תת קרקע מרכזי במזרח רפיח באורך של קילומטר וחצי, עם עשרות טילי נ"ט.

בהודעה נמסר כי בהכוונה מודיעינית הגיעו הכוחות לפיר מנהרה הנמצא במרחק 100 מטרים ממעבר רפיח, הפיר הוביל לתוואי תת-קרקעי ששימש את ארגון הטרור חמאס לביצוע התקפות ופעילות הגנה כנגד כוחותינו.

התוואי מתפצל למספר תוואים שונים ובעומקים שונים. כלל התוואי באורך של קילומטר וחצי והכיל מספר דלתות הדף. בפשיטה אותרו בתוכו אמצעי לחימה רבים, טילי נ"ט לטווח קצר, קלאצ'ניקובים, מטענים ורימוני נפץ. התוואי מכיל בתוכו חלל שהייה, שירותים וחדרים נוספים. כלל התוואים והמתחמים הושמדו.

"צק"ח 401 עם הגדודים 52, 424, 932, 601 ועם יהל"ם נמצא במרחב של רפיח בשבועיים האחרונים", אמר מח"ט 401, אל"ם בני אהרון, "במהלך השבועיים האלה, מצאנו כמויות גדולות של אמל"ח, מצאנו תוואים רבים של מנהרות, פערים רבים של מנהרות בתוואי תת קרקע.

"אנחנו פועלים תחת אש אויב, תחת מרחב מלא במלכודים ועושים כל שניתן כדי לעמוד במשימה, להשמיד את התשתיות, להשמיד את מערכת התת קרקע. אנחנו פועלים בנחישות רבה אל מול האויב, ונעשה את הכול כדי להכריע אותו. אנחנו נחושים מתמיד ורוצים להשלים את המשימה".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.