JavaScript is required for our website accessibility to work properly. טראמפ הורשע ב-34 הסעיפים שבהם הואשם בפרשת דמי השתיקה | זמן ישראל

טראמפ הורשע ב-34 הסעיפים שבהם הואשם בפרשת דמי השתיקה

הנשיא לשעבר של ארצות הברית, דונלד טראמפ, הורשע אתמול (חמישי) ב-34 הסעיפים שבהם הואשם בפרשת תשלום דמי השתיקה לשחקנים הפורנו סטורמי דניאלס. בכך הפך טראמפ לנשיא לשעבר הראשון בתולדות ארצות הברית שמורשע בפלילים.

בצאתו מבית המשפט בניו יורק אמר טראמפ שמדובר ב"ביזיון. המשפט הוטה על ידי שופט מושחת שהיה בניגוד עניינים", טען. "זה משפט מכור ומביש, וההחלטה מוטה", קבל הנשיא לשעבר.

דונלד טראמפ בדרכו למסור את תגובתו לאחר שהורשע בפלילים בבית המשפט במנהטן שבניו יורק, 30 במאי 2024 (צילום: JUSTIN LANE / POOL / AFP)
טראמפ בדרכו למסור את תגובתו לאחר הרשעתו, אתמול (צילום: JUSTIN LANE / POOL / AFP)
מפגין, המוחה ליד בית המשפט במנהטן שבניו יורק, קורא לכלוא את דונלד טראמפ, 30 במאי 2024 (צילום: SPENCER PLATT / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
מפגין, המוחה ליד בית המשפט במנהטן שבניו יורק, קורא לכלוא את טראמפ, אתמול (צילום: SPENCER PLATT / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)

חבר המושבעים, שהורכב מ-12 תושבי ניו יורק, הגיע להכרעה פה אחד אחרי תשע שעות וחצי של דיונים, שנפרסו על פני יומיים. ב-11 ביולי ימסור השופט חואן מרשאן את החלטתו בעניין גזר הדין של טראמפ. הוא יוכל לגזור מאסר על תנאי או מאסר בפועל על כל אחד מסעיפי האישום. העונש המרבי – 20 שנות מאסר.

הנשיא לשעבר צפוי לערער על פסק הדין, כך שהוא לא יחל בריצוי עונשו לפני הבחירות לנשיאות, שייערכו ב-5 בנובמבר. בפלורידה, שבה טראמפ רשום כמצביע, עבריינים מורשעים אינם רשאים להצביע, אלא אם ריצו את עונשם או שקיבלו חנינה. כך שטראמפ לא צפוי להצביע בבחירות שבהן הוא עצמו יתמודד לנשיאות.

מהקמפיין של הנשיא ג'ו ביידן ושל סגנית הנשיא קמלה האריס נמסר ש"איש אינו מעל לחוק. טראמפ טעה לחשוב שהוא לעולם לא יצטרך להתמודד עם ההשלכות של הפרת החוק לשם השגת רווחים אישיים עבורו. אבל היום הציבור האמריקאי צריך להתמודד עם האמת, יש רק דרך אחת להשאיר את טראמפ מחוץ לבית הלבן – בקלפי".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.