יו"ר ועדת החוץ והביטחון, ח"כ יולי אדלשטיין בפתח דיוני הוועדה בהצעת חוק הצעת חוק שירות ביטחון:
אנחנו בוועדת חוץ וביטחון התחלנו את הדיונים עוד בחודש ספטמבר על חלוקה צודקת של הנטל. היו דיונים רציניים ומכובדים ואז הגיע 7.10 ואנחנו במציאות אחרת לגמרי.
ראיתי את הכותרות ושמעתי כל מיני הגדרות – חוק הגיוס, חוק האי גיוס, חוק ההשתמטות, זה לא רלבנטי. מה שמונח בפני הוועדה זו בעצם פלטפורמה, קיצור הליכים פרוצדורליים בירוקרטים. יש בפנינו אפשרות על סמך הפלטפורמה הזו לחוקק חוק חדש ולתת מענה אמיתי לצרכים של צה"ל ומערכת הביטחון למציאות החדשה.
החוק יצטרך לתת מענה למילואמיניק ולאשתו שהילדים שואלים אם אבא עדיין חי איתם או לא, או אמא ששואלת למה הבן שלה מקבל עוד צו ביום השחרור שלו, לראש ישיבת הסדר ששואל מתי התלמידים שלו יוכלו לחזור ללמוד תורה אחרי שחצי שנה שהם במילואים ולעוד רבים שלא הזכרתי.
לנציגי צה"ל אני אומר, אתם תשמעו כאן חברי כנסת רבים, לדברים שלכם יהיה משקל רב בעייני. ארצה לשמוע מצה"ל גם את הצרכים האמיתיים אבל גם איך מאחורי כל מספר שנזרק כאן, עומדת היערכות נכונה. אנחנו צריכים לתת מענה לטווח קצר אבל שיעבוד גם לטווח ארוך. זה אומר לאפשר לבחור חרדי שמתגייס לצאת גם כחרדי. זה לא תמיד פשוט, יהיו גם ערכים סותרים אבל צה"ל חייב להיערך.
בספטמבר היה ברור לחברי הוועדה שהמציאות גורמת לשסע בעם, המשימה שלנו לא להרחיב את הקרע אלא לצמצם את הקרע כדי שהתחושה של כלל הציבור תהיה שעשינו משהו נכון צודק, ערכי ומעשי."
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו