ח"כ גדי איזנקוט בדיון הוועדה בהצעת חוק הצעת חוק שירות ביטחון: "הצעת החוק באה בעיניי לענות על שאלה מרכזית – האם הוא תורם לייעוד צה"ל? התשובה היא לא. אם החוק הזה יעבור והמגמה של השנים האחרונות תימשך אני רואה סיכון גדול ליכולת של צה"ל להמשיך לממש את ייעודו. ב7.10 התרחש המחדל הגדול ביותר מאז הקמת המדינה, נכנסנו למציאות ביטחונית חמורה שתימשך שנים ויידרש להגדיל את הסד"כ, גם בסדיר וגם במילואים.
גם מתוך צורך מבצעי וגם מתוך ערבות הדדית נדרש חוק אחר ולא החוק המוצע שהוא אילוץ פוליטי, הדבקה שלא ראויה לחלוטין בעייני במיוחד בשעה קשה. ראש הממשלה רצה בעבר להקטין את צה"ל בשליש, כולם מוזמנים לפתוח את דו"ח לוקר. הצבא לא רצה לקצץ את עצמו אף פעם.
"אני חושב שמדובר במחוייבות ואתוס, ושאם לא יתקבלו ההחלטות הנכונות היום, הם לא ישפיעו רק על אלה שלא מתגייסים אלא גם עם אלה שכן מתגייסים והחברה צריכה להעלות אותם על נס. כל מי שייתן גיבוי לחוק ההשתמטות הזה הוא יהיה שותף לאות קלון ולכן אני ממליץ להעיף את החוק הזה ולהביא במקום חוק שירות ישראלי לכל שצריך להחיל את כל בני ה-18. על הכתפיים של ועדת החוץ והביטחון יש תפקיד היסטורי למנוע ממשלת ישראל להחליש את צה"ל."
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו