JavaScript is required for our website accessibility to work properly. דיווח: אחת המסקנות מתחקירי צה"ל על הקרבות בעוטף - הכוחות לא חתרו למגע | זמן ישראל

דיווח: אחת המסקנות מתחקירי צה"ל על הקרבות בעוטף - הכוחות לא חתרו למגע

אחת המסקנות העולות מהתחקירים שנעשים בצה"ל לגבי הקרבות שהתחוללו במערב הנגב בשלושת הימים הראשונים למלחמה היא שההחלטה לצבור כוחות ומודיעין ולא להיכנס ליישובים, בשעה שמתרחש בהם טבח, הייתה החלטה שגויה – כך דיווח הערב (רביעי) ניר דבורי בחדשות 12.

עוד דווח שבחלק מהקרבות, שהתחוללו ב-9-7 באוקטובר, הכוחות לא חתרו למגע עם האויב. בתחקירים, ההולכים ונשלמים, נמצא שהיו מקרים רבים שבהם כוחות הצבא נפגעו מאש צה"ל.

באשר להפגזת ביתה של פסי כהן בקיבוץ בארי, בשעה שהוחזקו במקום בני ערובה, פורסם שנגבות מאות עדויות. עוד דווח שעדיין לא גובשה מסקנה לגבי תפקודו של תת-אלוף ברק חירם.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.