JavaScript is required for our website accessibility to work properly. סגן הרמטכ״ל ביקר בפיקוד המרכז של צבא ארה"ב | זמן ישראל

סגן הרמטכ״ל ביקר בפיקוד המרכז של צבא ארה"ב

סגן הרמטכ"ל, אלוף אמיר ברעם, קיים השבוע ביקור מקצועי באירוח עמיתיו מצבא ארה"ב ונפגש עם מפקדים בכירים בסנטקום (פיקוד המרכז), נורת'קום (פיקוד הצפון), חיל הים, המטו"ם ומשרד ההגנה לטובת חיזוק שיתוף הפעולה הפורה בין הצבאות ואופן ההיערכות לאתגרים המתהווים.

במהלך ביקורו, סגן הרמטכ"ל קיים שיח אסטרטגי עם בכירי צבא ארה"ב והפנטגון על תכניות המלחמה בדרום ובצפון, ההיערכות אל מול איראן וזרועותיה והאינטרסים המשותפים של צה"ל וצבא ארה"ב במזרח התיכון.

במקביל, סגן הרמטכ"ל דן עם מקביליו על אופן האצת קצב אספקת החימושים הנדרשים לצה"ל וסוכמו המנגנונים המשותפים להאצה ולבקרה.

במסגרת ביקורו, סגן הרמטכ"ל העניק את אות הרמטכ"ל לסגן מפקד פיקוד המרכז האמריקאי לשעבר (כיום משמש מפקד פיקוד הצפון האמריקאי) הגנרל גרגורי מ. גיאו (****), כהוקרה על תרומתו הרבה לביטחונה של מדינת ישראל במהלך מלחמת "חרבות ברזל".

עוד העניק סגן הרמטכ"ל, תעודת הוקרה מטעם צה"ל למשחתת האמריקאית
"USS Carney", שסיימה הפלגה של 7 חודשים במזרח התיכון במהלכה יירטה עשרות כטב"מים וטילים שנורו מאדמת איראן ושלוחותיה לכיוונה של מדינת ישראל ובכך תרמה רבות למאמץ ההגנה הכולל.

סגן הרמטכ"ל, אלוף אמיר ברעם, בפיקוד מרכז צבא ארה"ב, 28 ביוני 2024 (צילום: דובר צה"ל)
סגן הרמטכ"ל, אלוף אמיר ברעם, בפיקוד מרכז צבא ארה"ב, 28 ביוני 2024 (צילום: דובר צה"ל)

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.