בסוכנות AP דווח כי חמאס נתן אישור ראשוני להצעה הנתמכת על ידי ארה"ב לעסקת הפסקת אש מדורגת בעזה, תוך ויתור על הדרישה המרכזית שישראל תתחייב מראש לסיום מוחלט של המלחמה, כך אמרו גורם חמאס ובכיר מצרי.
שני הפקידים, שדיברו בעילום שם כדי לדון במשא ומתן המתמשך, אמרו שההסכם השלבי של וושינגטון יכלול תחילה הפסקת אש "מלאה" בת שישה שבועות שתביא לשחרורם של מספר חטופים, כולל נשים, אנשים מבוגרים ופצועים, בתמורה לשחרור מאות אסירים פלסטינים. במהלך 42 הימים, כוחות ישראליים ייסוגו מאזורים מאוכלסים בצפיפות של עזה ויאפשרו החזרת עקורים לבתיהם בצפון עזה, אמרו הגורמים הרשמיים.
במהלך אותה תקופה, חמאס, ישראל והמתווכים ינהלו משא ומתן על תנאי השלב השני שיוכל לשחרר את החטופים הנותרים, אזרחים וחיילים כאחד, אמרו הגורמים. בתמורה, ישראל תשחרר אסירים ועצורים פלסטינים נוספים. השלב השלישי יראה את החזרתם של כל החטופים שנותרו, כולל גופות, ותחילתו של פרויקט שיקום בן שנים.
חמאס עדיין רוצה "ערבויות בכתב" ממתווכים שישראל תמשיך לנהל משא ומתן על הסכם הפסקת אש קבוע ברגע שהשלב הראשון ייכנס לתוקף, אמרו הגורמים.
נציג חמאס אמר לסוכנות הידיעות AP כי אישור הקבוצה הגיע לאחר שקיבלה "התחייבויות וערבויות מילוליות" מהמתווכים כי המלחמה לא תחודש וכי המשא ומתן יימשך עד שתושג הפסקת אש קבועה. "עכשיו אנחנו רוצים את הערבויות האלה על הנייר", אמר.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו