JavaScript is required for our website accessibility to work properly. גלנט קרא להקמת ועדת חקירה ממלכתית: "חובתנו לאזרחים" | זמן ישראל

גלנט קרא להקמת ועדת חקירה ממלכתית: "חובתנו לאזרחים"

שר הביטחון יואב גלנט נאם בטקס סיום קורס קצינים קרביים, התייחס לסוגיית גיוס החרדים וקרא להקים ועדת חקירה ממלכתית לטבח ה-7.10.

"למעלה מתשעה חודשים שמפקדי ולוחמי צה"ל נלחמים ברצועת עזה, בגבול הצפון, ביהודה ובשומרון ובזירות מרוחקות ומאתגרות, מגלים רוח קרב, נחישות והקרבה, מתוך מחויבות עמוקה להשלמת מטרות המלחמה: הכרעת האויב והשבת 120 החטופות והחטופים לביתם.

"ראש הממשלה ושר הביטחון הראשון, דוד בן גוריון, כתב בספרו "ייחוד וייעוד" את השורות הבאות: "כל חייל חייב לראות עצמו במצבים מסוימים כאילו בו לבדו תלוי גורל המערכה, ובמקרה שאין לו הוראה ברורה, או שהמצב משתבש, עליו לראות עצמו כמפקד עליון, כמתכנן וכמבצע, בשכלו, תפיסתו ויוזמתו".

"בשבעה באוקטובר, קיבלה אמירתו של בן גוריון משמעות מיוחדת, גבורתם של האזרחים והלוחמים בסדיר ובמילואים שראו עצמם כמי שגורל המערכה תלוי בהם לבדם, שהסתערו אל מול האש ולחמו בחירוף נפש, בתנאי פתיחה נחותים, היא שבלמה את האויב, במחיר כבד. כבד מאוד.

"סיפור הלחימה המשותפת, ותשלום המחיר הכבד המוטל על בניה ובנותיה של החברה הישראלית, הוא מאפיין בולט גם במערכה הנוכחית. עלינו לעשות הכול כדי להבטיח כי כל חלקי החברה הישראלית, מכל מגזריה ושדרותיה, יתרמו את חלקם להגנת המדינה".

"לפני 45 שנים עמדתי כאן, כמוכם, על מגרש המסדרים, עם הרס"ר טאיטו ומפקד הבה"ד יה – יה. מאז ועד היום, קורס הקצינים מסמל בעיני את הקשר בין סמכות לאחריות. בשבעה באוקטובר, במשמרת שלנו, לא עמדנו במשימה שהוטלה עלינו ולא הצלחנו כולנו, להגן על אזרחינו.

"לפני שעות אחדות, הציגו נציגי צה"ל לחברי קהילת בארי את עיקרי תחקיר ההתקפה על הקיבוץ. זהו תחקיר מבצעי קשה וכואב, ראשון בסדרה של תחקירים שנערכים בימים אלו בצה"ל.

"היכולת להשתפר נעוצה בתחקיר האמת – הצבת העובדות, הבנת המשמעויות, הסקת המסקנות והפקת הלקחים. זו חובתו של צבא הגנה לישראל כלפי משרתים בו, אך לא פחות מכך כלפי האזרחים. עלינו לבנות מחדש את האמון שנפגע, המהווה תנאי ליכולתו של הצבא לממש את משימותיו.

"התחקיר המתבצע בצה"ל ובגופי הביצוע האחרים הוא חשוב והכרחי, אבל לא יאפשר לבדו הליך תיקון שלם. אנו נדרשים לתחקיר ברמה הלאומית תחקיר שיבהיר את העובדות, יאפשר את הסקת המסקנות, ויביא להטמעת לקחים נכונים. לתחקיר ברמה הלאומית יש שם- ועדת חקירה ממלכתית.

"ועדת החקירה הזו צריכה להיות אובייקטיבית, היא צריכה לבדוק את כולנו מקבלי ההחלטות ואנשי הביצוע, את הממשלה, את הצבא ואת גופי הביטחון. בממשלה הזו, ובממשלות בעשור האחרון שהוביל לאירועי ה7- באוקטובר. היא צריכה לבדוק אותי, שר הביטחון, היא צריכה לבדוק את ראש הממשלה, את הרמטכ"ל וראש השב"כ, את צה"ל, ואת הגופים הלאומיים הכפופים לממשלה.

"ועדת החקירה הזו חייבת לבחון את הכישלון המודיעיני והמבצעי של אירועי השבעה באוקטובר, לעסוק בהליך ניהול המלחמה, ולהעמיק בתנאים שהובילו לבניין כוחו של החמאס לאורך העשור האחרון – החל מגיבוש תוכנית החמאס לפשוט על יישובי הדרום, ועד לשגיאות שנעשו בהערכת יכולות האויב ובהתראה על כוונותיו, ששיאן – בשבעה באוקטובר.

"אין מקום ראוי יותר מהמקום הזה, בבית הספר לקצינים לנוכח מילותיו של השופט גדעון בן –יואש "ממני תראו וכן תעשו", כדי להדגיש את ערכי צה"ל, ובראשם – הדוגמה האישית, האחריות והאמינות".

"כפי שפתחתי ואמרתי, מקור הסמכות הוא הנשיאה באחריות – מימושה של האחריות הזאת, קריטי להמשך קיומנו באזור, וכרוך, למרבה הצער, במחירים כואבים וכבדים. אל מול האובדן הקשה של טובי בנינו ובנותינו, אנו חייבים להבטיח, תוך עמידה עיקשת וגילוי נחישות, כי הדרך בה צעדו ולמענה לחמו – תסתיים בהשגת יעדי המערכה. זוהי האחריות שלנו כלפי אזרחי ישראל, זוהי גם המחויבות שלנו לנופלינו".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.