צה"ל דוחה התנסות לוחמות שריון במערך המתמרן בצה"ל "בגלל מחסור בטנקים רבים שנפגעו במלחמה ומחסור בתחמושת". כך הודתה המדינה היום בתשובתה לבג"ץ, שפורסמה ב-ynet.
התשובה מגיעה בעקבות העתירה של קצינות הדרכה מהשריון בדרישה להשתלב בכוחות המתמרנים מעבר לקווי האויב, לאחר ההצלחה בלחימה מול פלישת חמאס ב-7 באוקטובר. בתשובה צוין כי הרמטכ"ל החליט לדחות התנסות של שילוב לוחמות במערך השריון המתמרן לנובמבר 2025, בשל מחסור רב בתחמושת ובטנקים שניזוקו בלחימה הארוכה.
מדובר בפעם הראשונה שבה צה"ל מודה כי איבד טנקים במלחמה בעזה, סובל ממחסור בפגזים וכן בלוחמים ובמפקדים רבים שנפצעו או נפלו בקרבות.
יש אילוצים רבים שימנעו בשנה הקרובה את פתיחת ההתנסות, ובהם אי-כשירות של טנקים רבים; מחסור בתחמושת או היקף מתגייסים רב לחיל השריון הנדרש למלא את השורות בדרום ובצפון שלא במסגרת התנסות ומחסור בסגל ההכשרה", נכתב בתשובת הפרקליטות לבית המשפט העליון.
"נוצרו קשיים אובייקטיביים בעקבות הלחימה ברצועת עזה ובחזיתות נוספות, במיוחד במערך הלוחם בצה"ל, בו הקשב הפיקודי והמערכתי נתון ללחימה. במהלך המלחמה נפגעו טנקים רבים, שמושבתים בשלב זה ואינם משמשים ללחימה או לאימונים, ולא צפויה בקרוב הכנסה של טנקים חדשים לחיל השריון.
"משמעות הדברים כי היקף הטנקים הקיים בחיל השריון אינו מספיק, הן למאמצי המלחמה והן לביצוע התנסות בו זמנית. בהתאם, היקף התחמושת והמשאבים הנדרשים לתחזוקת הכלים מוגבלים מאוד וצה"ל פועל כל העת להרחבתו".
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו