שר הביטחון יואב גלנט קיים היום (ראשון) הערכת מצב ראשונה עם מפקד פיקוד המרכז הנכנס האלוף אבי בלוט, בהשתתפות מפקד אוגדת איו"ש תת-אלוף יקי דולף, מפקד מג"ב איו"ש תת-ניצב ברק מרדכי, קציני הפיקוד ונציגי שב"כ. גלנט קיבל סקירה על פעילות הכוחות בגזרה.
דברי גלנט בתום הערכת המצב –
גזרת פיקוד המרכז היא גזרה שבה טרור מבעבע, בין היתר כתוצאה מהכוונה של איראן, חזבאללה וגורמים אחרים ששואפים לערער את המצב כאן. אתמול פעלנו 2,000 קילומטר ממדינת ישראל, כעת אנחנו נמצאים בלב מדינת ישראל, גם כאן אנחנו נדע לפעול.
לפני חודשים אחדים הסרתי את המגבלות על הפעלת כלי טיס של חיל האוויר, כולל תקיפה בפיקוד המרכז, על מנת לסכל טרור מבלי לסכן חיילים באופן מיותר – אם יהיה צורך, אנחנו נרחיב את העניין הזה.
הנחתי את פיקוד המרכז, את צה"ל, את הרמטכ"ל לוודא שכל פעולות גדודי הטרור בתוך מחנות הפליטים מסוכלות, ואנחנו הולכים ומרסקים את הגדודים האלה – בג'נין, בטולכרם, בטובאס ובמקומות אחרים. אנחנו נפעל בהתאם, לא נאפשר להביא מצב שאזרחי ישראל יהיו תחת סיכון כתוצאה מפעולתם של טרוריסטים שמוכוונים מאיראן.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו