הנשיא לשעבר של ארצות הברית ברק אובמה שיבח את הנשיא ג'ו ביידן, ששימש כסגנו ושהודיע היום שלא יתמודד לכהונה נוספת: "ביידן היה אחד הנשיאים החשובים ביותר של אמריקה, כמו גם חבר ושותף יקר לי. היום, גם נזכרנו – שוב – שהוא פטריוט מהמעלה הראשונה".
אובמה מנה את הישגיו של ביידן כנשיא והודה לו על פועלו –
הוא עזר לסיים את המגפה, יצר מיליוני מקומות עבודה, הפחית את העלות של תרופות מרשם, העביר את החקיקה הגדולה הראשונה של בטיחות נשק זה 30 שנה, עשה את ההשקעה הגדולה ביותר לטיפול בשינויי האקלים בהיסטוריה, ונלחם כדי להבטיח את זכויות העובדים עבור שכר הוגן. מבחינה בינלאומית, הוא שיקם את מעמדה של אמריקה בעולם, החיה את נאט"ו וגייס את העולם להתייצב נגד התוקפנות הרוסית באוקראינה.
יותר מזה, הנשיא ביידן הפנה אותנו מארבע שנות הכאוס, השקר והפילוג שאפיינו את ממשל דונלד טראמפ. באמצעות המדיניות שלו והדוגמה שלו, ג'ו הזכיר לנו מי אנחנו במיטבנו – מדינה המחויבת לערכים מיושנים כמו אמון ויושר, טוב לב ועבודה קשה; מדינה שמאמינה בדמוקרטיה, שלטון החוק ואחריות; מדינה שמתעקשת שלכולם, לא משנה מי הם, יהיה קול ומגיע לו הזדמנות לחיים טובים יותר.
Joe Biden has been one of America's most consequential presidents, as well as a dear friend and partner to me. Today, we've also been reminded – again – that he's a patriot of the highest order.
Here's my full statement: https://t.co/Bs2ZumFXxe
— Barack Obama (@BarackObama) July 21, 2024
רקורד יוצא דופן זה העניק לנשיא ביידן את כל הזכות להתמודד לבחירה מחדש ולסיים את העבודה בה החל. ג'ו מבין טוב יותר מכולם את ההימור בבחירות האלה – איך כל מה שהוא נלחם עבורו לאורך חייו, וכל מה שהמפלגה הדמוקרטית מייצגת, יהיו בסיכון אם נאפשר לדונלד טראמפ לחזור לבית הלבן וניתן לרפובליקנים שליטה בקונגרס .
אני גם יודע שג'ו מעולם לא נסוג מקרב. בשבילו להסתכל על הנוף הפוליטי ולהחליט שהוא צריך להעביר את הלפיד למועמד חדש היה בוודאי אחד הקשים בחייו. אבל אני יודע שהוא לא היה מקבל את ההחלטה הזו אלא אם כן הוא היה מאמין שזה נכון עבור אמריקה. זוהי עדות לאהבתו של ג'ו ביידן למדינה – ודוגמה היסטורית לעובד ציבור אמיתי ששוב שם את האינטרסים של העם האמריקאי לפני שלו, ושדורות של מנהיגים ייטיבו לעקוב אחריו.
נשוט בימים הקרובים בשטח לא מוכר. אבל יש לי ביטחון יוצא דופן שמנהיגי המפלגה שלנו יצליחו ליצור תהליך שממנו יצא מועמד מצטיין. אני מאמין שהחזון של ג'ו ביידן של אמריקה נדיבה, משגשגת ומאוחדת המספקת הזדמנות לכולם יוצג במלואו בוועידה הדמוקרטית בחודש אוגוסט. ואני מאמין שכל אחד מאיתנו מוכן לשאת את המסר הזה של תקווה והתקדמות אל נובמבר והלאה.
לעת עתה, מישל ואני רק רוצים להביע את אהבתנו ותודתנו לג'ו ולג'יל על שהובילו אותנו בכישרון ובאומץ רב בתקופות מסוכנות אלה – ועל המחויבות שלהם לאידיאלים של חופש ושוויון שעליהם הוקמה המדינה הזו.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו