מהמחנה הממלכתי נמסר כי חברי הסיעה יחרימו את ההצבעה המתוכננת היום בכנסת על חוק הפצת שידורים באמצעות תחנות שידור ספרתיות – חוק שנותן הטבות לערוצים קטנים כמו ערוץ 14.
על פי הודעת המחנה הממלכתי, החוק יביא לפגיעה קשה בתחרות בענף התקשורת, בשוויון בין הערוצים ובשידור הציבורי, והם לא יתנו ידם לפתיחת מליאה מיוחדת כדי לאשר חוק שנוי במחלוקת כל כך בשעה שמדינת ישראל מצויה בעיצומה של מלחמה. במקום זאת ובמקביל, יקיימו חברי הסיעה סיור בדרום במסגרתו ישתתפו בנטיעת כרם בקיבוץ כרם שלום בעוטף עזה.
יו"ר סיעת המחנה הממלכתי, פנינה תמנו שטה: "צר לי שדווקא בשעה קשה כל כך לעם ישראל, בזמן מלחמה מהקשות והמורכבות שידענו, הקואליציה המנותקת וחסרת התמיכה הציבורית ממשיכה בחקיקה דורסנית ומפלגת, שנועדה לשרת אותם, במקום את העם. החוק המעוות הזה הוא תחילתו של מדרון חלקלק, המשך ישיר להפיכה המשטרית שתכננה ממשלת נתניהו, שיביא בסופו לפגיעה קשה בתקשורת החופשית, אחד מעמודי התווך של הדמוקרטיה. *לכן נחרים את פתיחת המליאה היום שתכליתה היחידה לאשר חוק זה. לא נשתתף בקרקס על גב עם ישראל*."
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו