שר הביטחון יואב גלנט נכנס הבוקר לרצועת עזה יחד עם כוחות אוגדה 162 הפועלים במרחב רפיח וציר פילדלפי וקיים הערכת מצב במקום עם המפקדים. הוא קיבל סקירה על הפעילות המבצעית שהובילה להכרעת חטיבת רפיח ולהשמדת מעל 150 מנהרות במרחב ועמד על הצורך לרכז מאמץ בתקופה הקרובה להשלמת מאמצי השמדת כלל המנהרות שאותרו.
גלנט אמר בשיחה עם לוחמים:
"תראו, אני הגעתי לכאן קודם כל בשביל להביע הערכה גדולה. אוגדה 162 על החטיבות שלה – חטיבת הנחל שאנחנו נמצאים אצלה, 401, 84, יהל"ם, הכוחות המיוחדים, העסק הזה עובד, אנשים נלחמים כמו אריות. חטיבת רפיח הוכרעה, חטיבת רפיח של האויב הוכרעה על ידי אוגדה 162".
"הסתכלתי על הסיפור של המנהרות, קודם כל, אנחנו הגענו למצב שהשמדנו 150 מנהרות. מתוך ה- 150 שהשמדנו, כ- 100 מנהרות הן מנהרות שהן תעלות מכוסות שנחפרו על ידי כלים הנדסיים מעל השטח, כוסו במטר או בשניים של עפר וגם קל למצוא אותן לאחר מעשה כי יש אותן בתצלומים, וגם קל להשמיד אותן כי אתה מגיע ומשמיד".
"ויש עוד יתרה קטנה, את היתרה הקטנה הזאת אנחנו נשמיד, אני נתתי פה הנחיה מיידית. הדבר הכי חשוב בעיניי בתור תפיסה, זה לזכור מה מטרות המלחמה, לעמוד בכל המטרות של המלחמה – גם לגבי החמאס, גם לגבי החטופים ולהסתכל עכשיו צפונה, אנחנו מבינים למה. זאת הסיטואציה וזה המצב".
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו