JavaScript is required for our website accessibility to work properly. בית חולים חדש יוקם בבאר שבע | זמן ישראל

בית חולים חדש יוקם בבאר שבע

שר האוצר, בצלאל סמוטריץ' ושר הבריאות, אוריאל בוסו, חתמו היום על ההיתרים הנדרשים להקמת בית החולים החדש בבאר שבע. בית החולים יכלול בסיום התהליך כ-600 מיטות ויכלול את מגוון השירותים שישתלבו בשירותי האשפוז והקהילה בדרום הארץ.

שר האוצר בצלאל סמוטריץ':

"גם לתושבי הפריפריה מגיעים שירותי בריאות ברמה גבוהה. אנו עושים היום צעד נוסף ומשמעותי לעבר הקמת בית החולים בבאר שבע עליו הכרזנו רק לאחרונה. צעד שיצמצם פערי בריאות ויסייע למיליוני תושבי הנגב לקבל שירותי בריאות מהירים ואיכותיים. אחרי יותר מדי שנים שההחלטה התעכבה והמצוקה הורגשה היטב, הקמת בית החולים נמצאת במסלול מהיר ובטוח.

"ממשלת ישראל מחויבת לביטחונם ובריאותם של אזרחי הנגב. קידום הקמת בית החולים הוא לחלוטין חלק בלתי נפרד מהגשמת החזון הציוני. אני מודה לידידי שר הבריאות אוריאל בוסו ולצוות משרדו ולמנכ"ל משרד האוצר שלומי הייזל והצוות המקצועי במשרדי, על קידום מהלכים חשובים והכרחיים למען בריאותם של אזרחי ישראל".

שר הבריאות אוריאל בוסו:

"החתימה על ההיתרים להקמת בית החולים החדש והשני בנגב היא אבן דרך משמעותית, שאליה הגענו לאחר עבודת מטה יסודית ודיונים שנמשכו כעשר שנים. היום אנחנו מתקדמים צעד נוסף במימוש החזון לצמצום פערים בין פריפריה למרכז, ולמתן זכות שווה לשירותי בריאות מתקדמים ומקצועיים לכל אזרח במדינת ישראל, ללא קשר למקום מגוריו, השתייכותו הקהילתית או מצבו הכלכלי.

"מדובר בבשורה היסטורית שתשנה את פני מערכת הבריאות שלנו לדורות קדימה. האופן הייחודי שבו ייבנה ויופעל בית החולים החדש בבאר שבע הוא מהלך צודק שישפר את חייהם ובריאותם של התושבים, ויהיה מקור תעסוקה ומחקר משמעותיים באזור.

"מהלך פורץ דרך שיגביר את התחרות והיכולות של כלל קופות חולים בתחום מערך האשפוז. זהו צעד חשוב של חיזוק הנגב ודרום הארץ שמהווה תשובה ציונית הולמת בתקופה שבה אויבינו מנסים לפגוע באחיזתנו בארץ מולדתנו ואני גאה מאוד להיות שר הבריאות שמוציא אותו אל הפועל.

"אני מבקש להודות לכל השותפים לקידום המהלך במשרד ראש הממשלה ובמשרד האוצר ולשותפינו במערכת הבריאות – קופות החולים מאוחדת ולאומית והמרכז הרפואי שיבא. נמשיך לפעול יחד לחיזוק מערכת הבריאות בישראל ולשיפור השירות הרפואי עבור כלל הציבור".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.