הפעילה נגד המהגרים שפי פז בת ה-72 נשלחה ל-45 יום בכלא בגין כמה אירועים שבהם הייתה מעורבת כחלק מפעילותה, בהם ריסוס גרפיטי על שגרירות האיחוד האירופי בתל אביב, והפרת הסדר הציבורי. נגד פז הוגשו 14 אישומים בגין עבירות של השחתת פני מקרקעין, קשירת קשר לביצוע עוון, הפרת פרטיות, התנהגות העלולה להפר את שלום הציבור, הסגת גבול והפרת הוראה חוקית, אך לבסוף נותרו רק 6 אישומים.
בית המשפט עושה איפה ואיפה: מחמיר בענישה כאשר מדובר בפעילי ימין ומקל בענישה כאשר מדובר בפעילי שמאל. אני מחזק את שפי פז במאבקה לגירוש המסתננים הבלתי חוקיים שמטילים אימה בשכונות דרום ת"א. המאבק של שפי, הוא המאבק של כולנו.
— איתמר בן גביר (@itamarbengvir) September 23, 2024
פז הורשעה במסגרת עסקת טיעון, והתביעה ביקשה לגזור עליה 6 חודשי מאסר בפועל, מאסר על תנאי וקנס. מאחר והיא סירבה להיבדק במסגרת תסקיר מבחן לבחינת אפשרות של עבודות שירות, השופטת נאלצה להכריע האם לגזור עליה עונש מאסר בפועל.
שפי פז אמרה בתום הדיון: "בדרך לבית המשפט שאלתי את עצמי האם אחרי שסימנו אותנו כאויבי הציבור, בזמן שברחובות משתוללת מחאה חסרת מעצורים בחסות היועמ"שית ובשכונות הדרום מתחולל מרחץ דמים בקרב האריתראים, השופטת תתעשת ותרד מהסולם או שמא תבחר לנהוג בנקמנות ולהבהיר מה קורה למי שמעז להחציף פנים?
"היא בחרה בנקמנות. היא בחרה לשלוח אישה בת 72 למאסר על עבירות שמבוצעות יום יום בידי אנשים 'אחרים'. אולי בגלל הסירוב להפנים שכללי המשחק משתנים. אולי מתוך התחפרות ונתק מוחלט ממה שקורה מחוץ לקירות הבטון של בית המשפט. אולי כקרב מאסף בהגנה על כבודה האבוד של מערכת המשפט. אולי מתוך כניעה לתפיסה הפרוגרסיבית שרואה בהתנגדות להגירה פשע נגד האנושות. ואולי מפני שקראנו תיגר על סמכותה וסירבנו לכוף את הראש".
בית המשפט "מחמיר את הענישה בכל הנוגע לפעילי ימין ומקל בעונש כאשר מדובר בפעילי שמאל", טען השר לביטחון הפנים איתמר בן גביר. "אני תומך בשפי פז במאבקה לגירוש המסתננים הבלתי חוקיים שמטילים אימה על שכונות דרום תל אביב. המאבק של שפי הוא כולו שלנו".
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו