דובר צה"ל ודוברות שב"כ פרסמו הודעה משותפת בה עדכנו כי בפעילות משותפת במהלך הלילה חיל האוויר תקף, בהכוונה מודיעינית של שב"כ, אמ"ן ופיקוד הצפון, את המחבל נצ'אל עבד-אלעאל, מפקד ארגון הטרור החזית העממית בלבנון. יחד עימו חוסל המחבל, עמאד עודה, ראש המשרד הצבאי של ארגון החזית העממית בלבנון.
בהודעה נמסר כי עבד-אלעאל הוביל את מאמצי ארגון החזית העממית לתכנון והוצאה לפועל של פיגועי טרור לעבר מדינת ישראל, ושימש כאחראי על הכוונת פעילות הטרור של הארגון בשטחי הגדה המערבית. במסגרת זו, פעל להקמת תשתיות צבאיות בגדה לקידום פיגועים נגד יעדים ישראלים.
עוד נמסר כי נצ'אל עבד-אלעאל הכיוון את פיגוע הנחת מטען החבלה באוטובוס בביתר עילית ב-9.3.2023, ופיגוע ירי מרכב חולף בצומת חווארה ב-25.3.2023, בו נפצעו שני חיילים. שתי החוליות שביצעו את הפיגועים נעצרו על ידי שב"כ.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו