ראש הממשלה בנימין נתניהו כתב בחשבון הטוויטר הרשמי של ראש ממשלת ישראל סדרת ציוצים באנגלית בהם הגיב לטענות האו"ם לפיהן צה"ל תקף עמדות יוניפי"ל בדרום לבנון ואמר: "הבעתי צער על כל פגיעה שנגרמה לאנשי יוניפי"ל והדגשתי כי צה"ל עושה כל שביכולתו כדי למנוע הישנות מקרים אלו".
"בשיחתי היום עם ראש ממשלת איטליה, ג'ורג'יה מלוני, הדגשתי כי לנוכח הזוועות שהתרחשו ב-7 באוקטובר 2023, ישראל לא תאפשר לעולם לארגון טרור רוצח עם להיות קרוב לגבולותיה – לא בעזה ולא בלבנון. הודעתי לראש ממשלת איטליה על פניותיי הרבות למזכ"ל האו"ם, שבהן הצהרתי כי הגיעה העת להוציא את כוחות יוניפי"ל ממוקדי הלחימה וממעוזי חיזבאללה.
"צה"ל ביקש שוב ושוב את פינוי הכוחות, אך נתקל בסירוב מתמשך, מה שאיפשר לחיזבאללה לנצל את יוניפי"ל כמגן אנושי. הסירוב לפינוי זמני הפך את יוניפי"ל לבני ערובה של חיזבאללה, מה שמעמיד בסכנה הן את חיילי יוניפי"ל והן את חיילי צה"ל.
"הבעתי צער על כל פגיעה שנגרמה לאנשי יוניפי"ל והדגשתי כי צה"ל עושה כל שביכולתו כדי למנוע הישנות מקרים אלו. הדרך הטובה ביותר להבטיח את שלומם של אנשי יוניפי"ל היא פינוים המיידי מאזורי הלחימה.
"ישראל תפעל בכל האמצעים למנוע פגיעות באנשי יוניפי"ל, ותעשה את הנדרש כדי לנצח במלחמה. לצערי, כמה מנהיגים אירופים מפעילים לחץ בכיוון השגוי. במקום לבקר את ישראל שנלחמת בקו החזית עבור הציוויליזציה, עליהם לבקר את חיזבאללה ואת פטרוניהם באיראן, שמנצלים את יוניפי"ל כמגן אנושי".
In my conversation today with Italian Prime Minister Georgia Meloni, I emphasized that in light of the October 7, 2023 atrocities, Israel will never allow a genocidal terrorist organization anywhere near our borders again. Not in Gaza and not in Lebanon.
— Prime Minister of Israel (@IsraeliPM) October 13, 2024

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו