JavaScript is required for our website accessibility to work properly. שר החוץ כ"ץ למקבילו הסיני: "איראן היא הגורם העיקרי לערעור היציבות באזור - ישראל תגיב למתקפה האיראנית" | זמן ישראל

שר החוץ כ"ץ למקבילו הסיני: "איראן היא הגורם העיקרי לערעור היציבות באזור - ישראל תגיב למתקפה האיראנית"

שר החוץ ישראל כ"ץ שוחח עם שר החוץ הסיני ואמר לו כי "איראן היא הגורם העיקרי לערעור היציבות במזרח התיכון – ישראל תגיב למתקפה האיראנית".

בהודעה מסר:

‏קיימתי היום שיחה עם חבר הפוליטבירו ושר החוץ הסיני וואנג יי. ‏הבהרתי שאיראן היא הגורם העיקרי לערעור היציבות במזה"ת. איראן מהווה איום, הן באמצעות שלוחיה והן ישירות, על שלום המזרח התיכון ועל שלום העולם כולו.

"איראן תקפה את ישראל עם למעלה מ-180 טילים בליסטיים. אף מדינה לא יכולה לעבור לסדר היום על מתקפה שכזו – הדגשתי כי ישראל תגיב למתקפה האיראנית.

"‏עמדתי על הזוועות שביצע שלוחה של איראן, ארגון הטרור חמאס, בטבח ה-7 באוקטובר ועל ההכרח לשחרר באופן מיידי את 101 החטופים ולפרק את תשתיות החמאס.

"‏עידכנתי אודות הלחימה בצפון נגד זרוע אחרת של איראן שתקפה את ישראל – ארגון הטרור חיזבאללה – שנועדה לאפשר חזרת תושבי הצפון לבתיהם ולהגן על ביטחון אזרחי מדינת ישראל.

"‏אנחנו מצפים כי סין תביע עמדה מאוזנת והוגנת ביחס למלחמה שנכפתה על ישראל, שמשקפת בצורה נאמנה מי הם גורמי הטרור באיזורנו ומי המדינה שמגנה על עצמה מפני מתקפות של אותם גורמי טרור.

"‏ציינתי את שיתוף הפעולה הכלכלי החשוב בין המדינות שכולל סחר הדדי, ועבודה של כ-20 אלף הפועלים הסינים שהמשיכו לעבוד בישראל בזמן המלחמה.

"‏סיכמנו להמשיך את הקשר ולעבוד יחד כדי לחזק את הקשרים בין המדינות המבוססים על הידידות ארוכת השנים בין העם היהודי לעם הסיני".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.