מדינות האיחוד האירופי שתורמות לכוח שמירת השלום של האו"ם בלבנון, יוניפי"ל, לא מתכוונות לסגת מדרום המדינה, למרות קריאות ישראל לעשות זאת – כך אמר שר החוץ של אוסטריה אלכסנדר שלנברג.
מתחילת המבצע הקרקעי של ישראל נגד חזבאללה ב-1 באוקטובר, עמדות יוניפי"ל הותקפו, ושני טנקים ישראליים פרצו את שערי אחת מבסיסיו – כך דיווח האו"ם. חמישה מחיילי כוח שמירת השלום נפצעו.
16 מדינות באיחוד האירופי, כולל אוסטריה, תורמות לכוח יוניפי"ל, והתקריות האחרונות עוררו דאגה רבה בקרב ממשלות אירופיות.
ביום ראשון קרא ראש הממשלה בנימין נתניהו לאו"ם להסיג את יוניפי"ל "מאזורי השליטה של חזבאללה ומאזורי הלחימה".
עם זאת, שלנברג, שסיכם את דיון שרי החוץ של האיחוד האירופי ביום שני, אמר כי המדינות האירופיות אינן מתכוונות להסיג את הכוחות או לשנות את פריסתם.
"לא היה דיון על נסיגה או משהו דומה" אמר שלנברג בראיון לרויטרס בבריסל. "הם שם כדי להישאר, אך ביטחונם של חיילינו הוא בעל חשיבות עליונה ויש להבטיח זאת על ידי כל הצדדים".
לאוסטריה ישנם כ-160 חיילים ביוניפי"ל, ומדינות אירופה תורמות כ-3,600 חיילים מתוך 10,000 החיילים שבכוח.
גורמים ישראליים טענו שכוחות הביטחון לא מכוונים במתכוון לעמדות יוניפי"ל, אך חזבאללה משתמש במיקומים של כוח שמירת השלום כהסוואה לתקיפות, ולישראל יש זכות להגיב.
שלנברג אמר שלישראל יש זכות להגן על עצמה מפני חזבאללה, אך גם תקיפות לא מכוונות על עמדות יוניפי"ל מהוות הפרה של החוק הבינלאומי.
"יש דרישה ברורה מישראל לנהוג בזהירות רבה בנושא זה", אמר בראיון שהתקיים אתמול אחר הצוהריים.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו