JavaScript is required for our website accessibility to work properly. דו״צ חשף סרטון של יחיא סנוואר בורח למנהרה לפני הטבח | זמן ישראל

דו״צ חשף סרטון של יחיא סנוואר בורח למנהרה לפני הטבח

דובר צה"ל דניאל הגרי חשף בתדריך לתקשורת סרטונים בהם נראה מנהיג חמאס המנוח יחיא סנוואר בורח למנהרה עם משפחתו יום לפני הטבח בעוטף.

הגרי הדגיש: "גם בערב שלפני הטבח האכזרי – סנוואר היה עסוק בשרידותו ושרידות משפחתו. שעות בודדות לפני הטבח – סנוואר ובני משפחתו נמלטו לבד למנהרה בשביל המידור. הצטיידו בשקי אוכל, מים, כריות, מסך פלזמה, מוצרים ומצרכים נוספים לשהייה ארוכה. שעות לפני הטבח – סינוואר דאג רק לעצמו ולמשפחתו בעוד הוא משלח מחבלים למתקפה האכזרית".

לדברי הגרי, סנוואר בנה בחאן יונס מבצר תת-קרקעי, שם התחבא, ובחודש פברואר כוחות צה"ל איתרו את התוואי בו היו שירותים ומקלחת, מיטות, מדים, כספות. לדברי הגרי הכוחות היו קרובים אל סנוואר מאוד והגיעו אליו זמן קצר לאחר שהספיק לברוח.

תיעוד שנמסר ב-19 באוקטובר 2024 של מנהרה בה שהה יחיא סנוואר ברפיח (צילום: דובר צה
תיעוד שנמסר ב-19 באוקטובר 2024 של מנהרה בה שהה יחיא סנוואר ברפיח (צילום: דובר צה"ל)

עוד פורסם תיעוד מתוך מנהרה העוברת תחת העיר רפיח, בה הוחזקו ששת החטופים שנרצחו הרש גולדברג-פולין, עדן ירושלמי, אורי דנינו, אלכס לובנוב, אלמוג סרוסי וכרמל גת. לפי דובר צה"ל, סנוואר שהה כמה מאות מטרים מהמקום וצה"ל הבין שהוא היה שם בעקבות DNA שלו שנמצא על פיסת טישו.

טישו משומש של מנהיג חמאס יחיא סנוואר בתיעוד של צה"ל שנמסר ב-19 באוקטובר 2024 (צילום: דובר צה
טישו משומש של מנהיג חמאס יחיא סנוואר בתיעוד של צה"ל שנמסר ב-19 באוקטובר 2024 (צילום: דובר צה"ל)

בנוסף פורסם תיעוד נוסף של חיסול סנוואר.

הגרי אמר כי הבוקר היה ניסיון של חזבאללה לפגוע בראש הממשלה, וכי בעקבות הניסיון הזה והפגיעה באזרחים ישראלים – הלחימה רק תגבר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.