JavaScript is required for our website accessibility to work properly. חזבאללה מאשר: ספי א-דין נהרג בתקיפת צה"ל | זמן ישראל

חזבאללה מאשר: ספי א-דין נהרג בתקיפת צה"ל

האשם ספי א-דין (במרכז) בטקס הלוויה של רמטכ"ל חזבאללה פואד שוכר בביירות, 1 באוגוסט 2024 (צילום: Khaled DESOUKI / AFP)
Khaled DESOUKI / AFP
האשם ספי א-דין (במרכז) בטקס הלוויה של רמטכ"ל חזבאללה פואד שוכר בביירות, 1 באוגוסט 2024

חזבאללה הודיע רשמית כי ראש המועצה המבצעת של הארגון האשם ספי א-דין נהרג במתקפת צה"ל בביירות לפני כשלושה שבועות.

"אנו מודיעים על מותו של המנהיג הדגול והשהיד הגדול בדרכו לירושלים, ראש המועצה המבצעת בחזבאללה, סמאחה אל-עלאמה סייד האשם צפא א-דין, ירצהו אללה עליו, אשר הלך לעולמו עם טובי אחיו הלוחמים, מרוצה מהגזירה האלוהית, סבלן ומחזיק באמונתו, בעקבות תקיפה ציונית פושעת ותוקפנית", נאמר בהודעה.

"האשם הצטרף לאחיו, השהיד האהוב והנערץ ביותר, מזכ"ל חזבאללה סייד חסן נסראללה. הוא היה אח תומך ונאמן, המשיך בדרכם של אנשי בדר, מגן על דת האל, אדוק, צדיק, מנהיג מחונן, מפקד ולוחם שהלך לעולמו כגיבור.

"האשם הצטרף לאחיו, השהיד האהוב והנערץ ביותר, מזכ"ל חזבאללה סייד חסן נסראללה. הוא היה אח תומך ונאמן, המשיך בדרכם של אנשי בדר, מגן על דת האל, אדוק, צדיק, מנהיג מחונן, מפקד ולוחם שהלך לעולמו כגיבור"

"ספי א-דין הקדיש את חייו לשירות חזבאללה, ההתנגדות האסלאמית והקהילה שלה. במשך שנים רבות ניהל באחריות ובכישרון רב את המועצה המבצעת, את מוסדותיה השונים ואת יחידותיה העוסקות במגוון תחומים, כשהוא קרוב ללוחמיה ומחובר לקהלה, אוהב את משפחות השהידים, עד אשר אללה חנן אותו בכבוד השהיד, שיצטרף לשיירת השהידים המוארת של קרבאלה".

לסיום, נאמר בהודעה: "אנו נשבעים לשהידנו הגדול ולאחיו השהידים להמשיך בדרך ההתנגדות והג'יהאד עד להשגת יעדיה – חירות וניצחון".

 

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.