ראש הממשלה בנימין נתניהו נאם במסגרת דיון 40 חתימות בכנסת בנושא השבת החטופות והחטופים.
הוא פתח את דבריו בתנחומים לח"כ גדי איזנקוט, ששכל אחיין נוסף שנפל במלחמה, לאחר ששכל בה גם את בנו. לאחר מכן אמר כי "אנו נמצאים במלחמת התקומה", וחברי הכנסת החלו לצעוק קריאות לעברו על הפקרת החטופים בעזה.
בני המשפחות שנכחו ביציע הניפו תמונות של החטופים וקראו "עכשיו". הם הוצאו החוצה בכוח, ואחד הנוכחים התעלף. יו"ר הכנסת אמיר אוחנה הורה "לרוקן את היציע" ואיים כי "בגלל ההתנהגות שלהם, היציע יהיה סגור בפעם הבאה".
התפרץ לנתניהו והורחק מהמליאה: ח"כ יוראי להב הרצנו הטיח ברה"מ: "מקדם חוק השתמטות מופקר, מוכר את הלוחמים"@YoraiLahav @netanyahu pic.twitter.com/PrU7ptQ7k9
— ערוץ כנסת (@KnessetT) November 18, 2024
בנאומו, נתניהו טען כי "נפגשתי עם מאות מהם, חטופים, משפחות שכולות, נפגעי נובה שעד היום לא טיפלו בהם כראוי ואנחנו נקים מנהלת, המאמצים להשבת חטופינו לא נפסקים לרגע. ישבנו עד 3 לפנות בוקר ודנו בדרכים להתגבר על הסרבנות של החמאס להשיב את כולם הביתה. החמאס ולא ישראל הוא המכשול לעסקה".
מחאה מהיציע: חברי הכנסת הורחקו מהמליאה, ועלו ליציע האורחים עם תמונות החטופים במהלך דברי רה"מ@KarivGilad @YoraiLahav @naamalazimi @Yasminsfridman pic.twitter.com/b62jWg8dZn
— ערוץ כנסת (@KnessetT) November 18, 2024
בהמשך התייחס נתניהו לפרשת המסמכים המסווגים וטען כי "הורסים כאן חיים של אנשים צעירים. שאלתי למה לא חוקרים הדלפות אחרות? איך לא חוקרים?".
עוד אמר כי "ביידן אמר לי – אם תכנסו לרפיח, תישארו לבד, אז עניתי – אם צריך נלחם בציפורניים. גם בנושא חיסול נסראללה הייתה דרישה לעדכן את האמריקאים ואני התנגדתי". לדבריו, 80% מהמערך הרקטי של חזבאללה נפגע עד כה.
בהמשך הודיע כי "הנחיתי לגבש תוכנית למיגור היכולת השלטונית של חמאס, כולל חלוקת הסיוע ההומניטרי". כמו כן, אמר כי "באפריל חיסלנו אחת מארבע סוללות s-300 סביב טהרן. אחרי ההתקפה השנייה חיסלנו את שלוש הסוללות האחרות, חיסלנו סוללות נוספות, פגענו ביכולת לייצר טילים ופגענו ברכיב שקשור לתוכנית הגרעין".
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו