ראש האופוזיציה יאיר לפיד אמר האשים בפתח ישיבת סיעת יש עתיד כי – "בלשכת ראש ממשלת ישראל, האנשים של נתניהו קיבלו הרבה כסף מתומכי החמאס בקטאר, כדי לעשות בשבילם קמפיין שישפר את מעמדם בעולם.
"לפיד הוסיף: "זו התפיסה של נתניהו ולשכתו כל השנים – שחמאס זה לא נורא. אפשר להעביר להם מזוודות של דולרים מקטאר, ואפשר באותו זמן לעשות עסקים עם הקטארים בשביל חשבון הבנק הפרטי".
לפיד טוען כי לו היו אנשים קרובים שהיו נוהגים כך היו קוראים לו בוגד – ובצדק.
הדברים המלאים:
במדינת ישראל כל יום מתפרסמים סיפורים שבכל מדינה אחרת היו מפילים ממשלות, גורמים לאנשים להתפטר, ביפן הם גם היו עושים חארקירי. רק שפה כבר איבדנו את היכולת להיות מזועזעים.
ובכל זאת, לא יכול להיות שאנחנו אדישים אפילו לזה: בלשכה של נתניהו, לשכת ראש ממשלת ישראל, האנשים הכי קרובים לו, קיבלו כסף מקטאר כדי לעשות קמפיין יחסי ציבור למדינה שעומדת מאחורי החמאס.
כשאני מגיע ללשכה של נתניהו לתדרוך בטחוני, מאה ממאה, הם יושבים שם. בחדר הצמוד. הם האנשים שלו. והאנשים האלה קיבלו הרבה כסף מתומכי החמאס בקטאר, מהבעלים הגאים של אל ג'זירה, כדי לעשות בשבילם קמפיין שישפר את מעמדם בעולם.
מה לדעתכם הסיכוי שהקטארים לא סיפרו את זה לכל העולם. שהם לא אמרו לכל מי שהם פגשו: 'למה אתם אומרים שאנחנו תומכי טרור? אתם יודעים מי עובד אצלנו? אתם יודעים מי מקבל מאתנו צ'קים כל חודש? האנשים הכי קרובים לראש ממשלת ישראל!'
כי זו היתה התפיסה של נתניהו ולשכתו כל השנים – שחמאס זה לא נורא. אפשר להעביר להם מזוודות של דולרים מקטאר, ואפשר באותו זמן לקבל בעצמם מזוודות של דולרים מקטאר. לא לעשות עסקת חטופים עם הקטארים, לעשות עסקים עם הקטארים בשביל חשבון הבנק הפרטי.
אפשר לתת לאנשי החמאס הבכירים ביותר לגור בקטאר, לעשות עסקים בקטאר, לחאלד משעל יש בקטאר קניון מסחרי ושלושה מגדלי דירות, כי גם אוריך ואיינהורן עושים עסקים עם קטאר ומרוויחים מקטאר ומסבירים לעולם שהקטארים בעצם אנשים טובים, אין בעיה לעשות אצלם את המונדיאל.
אחרי ה-7 באוקטובר אמרתי שאם זה היה קורה במשמרת שלי, היו שורפים את ביתי עלי. אני שואל עכשיו מפה את כל העלק-לאומיים, עלק-פטריוטים, את אמסלם וקרעי ודיסטל ויריב לוין, מה הייתם אומרים אם הייתם מגלים שהאנשים הכי קרובים אלי, בלשכה שלי, קיבלו כסף מהקטארים? מה הייתם צועקים מעל הדוכן?
הרי הם היו עומדים פה וצורחים שזו בגידה. היו עומדים פה וצורחים שאנחנו תומכי טרור. היו עומדים פה וצורחים שזה מוכיח סופית שאנחנו נירמלנו את החמאס ולא הבנו מה הוא מתכנן ואיזה אסון הוא יביא על ראשינו.
זה מה שהם היו צורחים, והם היו צודקים בכל מילה! בנימין נתניהו צריך לענות על השאלה האם הוא ידע? האם הוא ידע שבתוך הלשכה שלו, האנשים הכי קרובים אליו, מקבלים כסף מקטאר? האם הוא אישר את זה? אם כן, למה הוא אישר את זה? אם לא, איך זה יכול להיות שהוא שוב לא יודע מה נעשה סביבו.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו