JavaScript is required for our website accessibility to work properly. גנץ בביקורת על ההסכם: "אסור לעשות חצי עבודה" | זמן ישראל

גנץ בביקורת על ההסכם: "אסור לעשות חצי עבודה"

יושב ראש המחנה הממלכתי בני גנץ מתח ביקורת על ההסכם להפסקת הלחימה שעליו ישראל צפויה לחתום. "המחשבה שנדווח לוועדה ורק אז ניכנס לפעולה משוללת יסוד, ולו בשל העובדה שחזבאללה יכול לשרוף את המקורות המודיעיניים שלנו ולהעביר את אמצעי הלחימה", אמר.

ברשומה שפרסם בחשבון האקס שלו כתב גנץ ש"הסכם טוב עם לבנון שיחזיר את תושבי הצפון לבתיהם בביטחון" צריך לכלול "חופש פעולה מיידי לישראל מול איומים וגם מול התעצמות, וחופש פעולה לצורך איסוף אווירי ופיקוח".

יושב ראש המחנה הממלכתי בני גנץ בכנסת, 13 במרץ 2024 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
יושב ראש המחנה הממלכתי בני גנץ בכנסת, 13 במרץ 2024 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

לדבריו, על הסכם זה לכלול "אמברגו של מדינות העולם על הכנסת נשק ללבנון, שאינו מיועד לצבא לבנון ובאופן מפוקח. אין לאפשר לאיראן להמשיך להזרים שיירות נשק ומשלוחי נשק לחזבאללה".

עוד כתב: "אי אפשר לדבר במונחים של 'הפסקת אש זמנית'. הסגת הכוחות כעת, והדינמיקה שתיווצר, תקשה עלינו, ותקל על חזבאללה להתארגן מחדש. שילמנו כל כך הרבה – בדם לוחמינו, בפצועים, בימי הקרב הרבים של המילואמניקים, בתקציבים ובחימושים. תושבי הצפון מפונים כבר למעלה משנה, ואלו שגרים בקו השני לנים במקלטים. אסור לעשות חצי עבודה, אסור להחמיץ את ההזדמנות להסכם חזק, שיביא לשינוי המצב בצפון מהיסוד".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.