ראש הממשלה בנימין נתניהו שלל היום (חמישי) את תביעת חמאס לסיום המערכה הצבאית: "לסיום המלחמה – זה אני לא מוכן, משום שאנחנו חייבים גם להשיג את חיסול החמאס". בריאיון ליעקב ברדוגו ששודר הערב ב-14 אמר נתניהו: "להפסקת אש אני מוכן כל רגע".
על חיסול חמאס אמר ראש הממשלה: "אנחנו מתקרבים להשלמת המשימה הזאת". בהתייחס לאפשרות לשחרר חטופים אמר נתניהו: "אני חושב שהתנאים מאוד-מאוד השתנו לטובה", בהתייחס לכך שהזירה הצפונית נותקה מהזירה הדרומית ולכך שישראל הרגה את מנהיג חמאס יחיא סנוואר.
על כך שנמנע במשך שנים מלתקוף את חזבאללה אמר: "אי אפשר היה ליזום מהלך, מבחינת הלגיטימציה, או הדה-לגיטימציה, הלאומית והבינלאומית. לא יכולת לבוא מייד ולהתחיל מלחמה. כשם שלא יכולת לעשות את זה מול החמאס. אבל ברגע שהמלחמה נכפתה עלינו – זה כבר סיפור אחר. ושינינו את המשוואה. אי אפשר להכיר – לא את חזבאללה ולא את חמאס ולא את איראן".
הריאיון המלא של ראש הממשלה בנימין נתניהו ליעקב ברדוגו בערוץ 14
על אמצעי לחימה שארצות הברית נמנעה מלספק לישראל אמר: "היו אלמנטים, מרכיבי נשק וציוד, שלא הגיעו אלינו, ואני יכול להגיד לך שאני בטוח שהם יגיעו אלינו. יכול להיות שהם יגיעו כבר עכשיו, עוד בתקופת המעבר בין הממשלים. אבל הנשיא טראמפ אמר לי חד-משמעית שמבחינתו לא יהיה עיכוב של שום נשק".
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו