JavaScript is required for our website accessibility to work properly. צה"ל תקף אנשי חזבאללה שהפרו את הסכם הפסקת האש | זמן ישראל

צה"ל תקף אנשי חזבאללה שהפרו את הסכם הפסקת האש

דובר צה"ל הודיע שכוחות הצבא תקפו היום (שבת) בלבנון גורמים בחזבאללה שהפרו את הסכם הפסקת האש עם ישראל.

מוקדם יותר היום זוהתה הגעה של חמושים לאזור דרום לבנון. החמושים העמיסו על כלי רכב RPG, ארגזי תחמושת וציוד צבאי נוסף. זמן קצר לאחר מכן כלי טיס תקף את הרכב.

בנוסף, זוהתה הגעת מחבלים למבנים מופללים של חזבאללה בדרום לבנון. כוחות צה"ל תקפו את המחבלים. כוח שהגיע למקום איתר על המחבלים אמצעי לחימה ובהם אקדח ורימונים.

לפני זמן קצר זוהתה פעילות טרור במתקן של חזבאללה באזור צידון ובו משגרי רקטות של הארגון. מטוסי קרב תקפו את המשגרים. באירוע נוסף, כלי טיס תקף בעומק לבנון כלי צבאי שפעל במרחב תשתית לייצור טילים של חזבאללה.

מוקדם יותר היום מטוסי קרב תקפו תשתיות צבאיות הסמוכות למעברי גבול בין סוריה ללבנון, ששימשו באופן פעיל את חזבאללה להעברת אמצעי לחימה מסוריה ללבנון.

התקיפה בוצעה בעקבות זיהוי של העברת אמצעי לחימה לחזבאללה מסוריה ללבנון, גם לאחר שהסכם הפסקת האש נכנס לתוקפו.

מהצבא נמסר שחזבאללה, בתמיכת המשטר הסורי, משתמש בתשתיות אזרחיות לביצוע פעולות טרור ולהעברת אמצעי לחימה, המיועדים לשימוש נגד אזרחי ישראל.

עוד נמסר מצה"ל שבסריקות שנערכו ביממה האחרונה בדרום לבנון הכוחות איתרו אמצעי לחימה שהוסתרו במסגד ששימש מחבלי חזבאללה והחרימו אותם.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.