JavaScript is required for our website accessibility to work properly. כ"ץ: מה שקרה בלבנון והלחץ על חמאס - ייתכן שיביאו לקידום עסקת חטופים | זמן ישראל

כ"ץ: מה שקרה בלבנון והלחץ על חמאס - ייתכן שיביאו לקידום עסקת חטופים

שר הביטחון ישראל כ"ץ אמר היום (רביעי): "איראן היא האויב המרכזי. יש שקוראים לה ראש הנחש ויש שקוראים לה ראש התמנון וכל הזרועות שנשלחות לכל מקום – פגענו בהן קשות, חלק רוסקו, חלק נפגעו קשה וגם איראן עצמה כל יום שעובר, ואנחנו רואים את זה, לוקח להם זמן בכל יום להבין עוד יותר מה קרה להם, מה פגע בהם ומה נשלל מהם. אנחנו נפעל כדי להשיג את המטרה העיקרית – שלילת היכולת הגרעינית של איראן".

כ"ץ, שביקר היום בבסיס חיל האוויר בתל נוף, אמר עוד: "לגבי עזה, הדבר החשוב ביותר היום במלחמה בכלל זה להחזיר את החטופים הביתה. זו המטרה העליונה שניצבת מול עינינו, ואנחנו פועלים בכל דרך כדי שהדבר הזה יקרה. אני חושב שבזכות הפעילות העצימה, שאתם חלק מרכזי בה, גם המורתעות של איראן וגם מה שקורה בלבנון ובכל המקומות – עוצמת הלחץ על הארגון המפלצתי הזה שנקרא החמאס היא גוברת ויש סיכוי שהפעם באמת נוכל לקדם עסקת חטופים, ואנחנו פועלים בעניין הזה ורואים את המטרה הזאת לנגד עינינו".

שר הביטחון ישראל כ"ץ בבסיס חיל האוויר בתל נוף, 4 בדצמבר 2024 (צילום: שלומי אמסלם, משרד הביטחון)
כ"ץ בבסיס חיל האוויר בתל נוף, היום (צילום: שלומי אמסלם, משרד הביטחון)

עוד הודיע שר הביטחון: "לא נפסיק את המלחמה עד שלא נחזיר את כל החטופות והחטופים ועד שלא נשיג את היעדים". על הסכם הפסקת האש בלבנון אמר כ"ץ: "אנחנו בזמן מבחן, אנחנו באפס סובלנות כלפי הפרות, אנחנו פעלנו רק אתמול ולא נתפשר על הדברים האלה".

כ"ץ גם אמר על חיל האוויר דברים, שאפשר לראות בהם התייחסות לאיומים של חלק מאנשי לחדול מלהתנדב לשירות: "מדינת ישראל חייבת לדעת שהזרוע האסטרטגית הכול כך חזקה הזאת והייחודית והמשמעותית היא זרוע שהמדינה יכולה להישען עליה. הזרוע הזאת מסוגלת להגיע לעזה, להגיע לביירות, להגיע לתימן ולהגיע לטהרן – ואלה הדברים שבזכותם יש לנו יכולת לקבל החלטות מתאימות".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.