JavaScript is required for our website accessibility to work properly. נציגי משפחות החטופים נפגשו עם נתניהו: "שמענו ממנו שבשלה העת לעסקה לשחרור חטופים" | זמן ישראל

נציגי משפחות החטופים נפגשו עם נתניהו: "שמענו ממנו שבשלה העת לעסקה לשחרור חטופים"

כיכר החטופים בתל אביב, 5 בדצמבר 2024 (צילום: מרים אלסטר/פלאש90)
מרים אלסטר/פלאש90
כיכר החטופים בתל אביב, 5 בדצמבר 2024

מטה המשפחות להחזרת החטופים עדכן כי נציגי המשפחות נפגשו עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, לאחר כמה חודשים שבהם דרשו להיפגש עימו.

בפגישה נכחו: מלכי שם טוב, אביו של עומר שם טוב; שרון שרעבי, אחיהם של יוסי שרעבי ז''ל ואלי שרעבי; שיר סיגל, בתו של קית' סיגל; לישי לביא מירן, אשתו של עמרי מירן; אודי גורן, בן דודו של טל חיימי ז''ל, וגיל דיקמן, בן דודה של כרמל גת ז''ל.

מהמשפחות נמסר:

"שמענו מרה"מ שבשלה העת לעסקה לשחרור חטופים. קראנו לו לפעול עכשיו לשחרור כל החטופים, חיים וחללים כאחד. חזרנו על כך שכולם הומניטריים.

"ראש הממשלה אמר לנו שגם הוא מבין שהחטופים יחזרו רק בעסקה, ושהוא מוכן להפסקת אש כדי לקדם השבת חטופים. מה שעבד בצפון יעבוד בדרום.

"ראש הממשלה ציין שיש סיבות לאופטימיות. קראנו לו לא לפספס את ההזדמנויות כפי שאולי קרה בעבר. ראש הממשלה הבטיח שלא יהיו שיקולים קואליציוניים בסוגיית השבת החטופים. לדבריו: 'השיקולים הקואליציוניים הם קשקוש'.

"ראש הממשלה אמר שיש כמה מתווים אפשריים. בפגישה לא הובהר לנו איזה מתווה מקודם בפועל. בנוסף, בשאלה בעניין החללים, ראש הממשלה הבטיח שחללים ישולבו בשלבים השונים של ההסכם, ולא על חשבון חטופים חיים.

"לסיכום: אנחנו מבינים מראש הממשלה שהוא מזהה התקדמות משמעותית ביכולת להגיע לעסקה. ביקשנו שפגישות תקופתיות עם ראש הממשלה יתקיימו בין נשימה לנשימה. נקווה לשמוע על התקדמות בימים הקרובים".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.