נשיא המדינה יצחק הרצוג אמר בדיון חירום על מצבם הרפואי של החטופים כי "יש כעת מאמץ מחודש גדול משמעותי. צריך לתת לתהליכים האלה להבשיל מהר ככל האפשר, השתיקה יפה להם, אבל המאמץ הוא מאמץ חשוב מאוד. אני כשלעצמי מדבר כל יום עם מנהיג עולמי אחר, אולי כמה פעמים ביום עם כמה מנהיגים".
נועה ארגמני בדיון חירום על מצבם הרפואי של החטופים בבית הנשיא: "טיל של חיל האוויר פגע במבנה שאני, יוסי שרעבי ואיתי סבירסקי היינו בו. נפצעתי ונותרתי מדממת. כל הראש שלי היה פתוח ואף אחד לא הגיע לעזור לי"@gilicohen10
צילום: דוברות מטה המשפחות להחזרת החטופים pic.twitter.com/ZtH6AlGcHN— כאן חדשות (@kann_news) December 10, 2024
הנשיא הוסיף: "הבוקר שוחחתי עם מנהיג אזורי חשוב ביותר, ואני יכול לומר שיש התכנסות עולמית לתת עדיפות עליונה לעסקת חטופים, להסכם להחזרת חטופים. אנחנו רוצים לראות את כולם בבית הכי מהר שאפשר, ואני אומר לכולם תביאו אותם הביתה, זה הציווי העליון שיוצא מכאן, מכיוון שברור לנו לכולם, מכל הנתונים שראינו ושמענו כעת, אנחנו נמצאים בסכנת חיים נוראה".
עוד אמר הנשיא:
431 ימים של הפרת זכויות אדם הנוראה ביותר שאפשר לדמיין. היום זה יום זכויות האדם הבינלאומי. זכות אחת לא מקוימת על ידי ארגון הפשע והטרור החמאס, העולם כולו צריך לזעוק בכל הכוח כנגד הארגון הנורא הזה, נגד ההפרה הבוטה ביותר שאפשר לדמיין של זכויות אדם, ואנחנו שמענו בשעה האחרונה דוגמאות מובהקות לכך.
על סמך הדוח שהוצג כאן ופרטיו, על סמך מקורות מידע שונים שניצבים בפניי, על סמך נתונים שאני מקבל בכל עת, אני קובע נחרצות, החטופות והחטופים בסכנת חיים נוראה, החטופות והחטופים בסכנת חיים נוראה וצריך לעשות הכול בכל דרך כדי להחזירם הביתה.
במהלך השנה ניסינו בכל דרך לראות איך אפשר לתגבר ולסייע במובן הרפואי למי שנמצא שם במנהרות בעזה. ישבנו אינספור פעמים עם הצלב האדום, עם גורמים נוספים, לראות איך אפשר לספק אולי תרופות, מרשמים, הפגשנו את הצלב האדום עם משפחות חטופים, העברנו נתונים, אבל כל זה בסופו של דבר התנגש בקיר, בקיר של החמאס, לא ניתן היה להעביר שום דבר.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו