JavaScript is required for our website accessibility to work properly. גלנט יישא דברים הערב; ייתכן שיודיע על התפטרותו מהכנסת | זמן ישראל

גלנט יישא דברים הערב; ייתכן שיודיע על התפטרותו מהכנסת

חבר הכנסת יואב גלנט יישא הערב, בשעה 20:30, דברים. ייתכן שיודיע על התפטרותו מהכנסת.

בחודש נובמבר האחרון ראש הממשלה בנימין נתניהו פיטר את גלנט מתפקיד שר הביטחון, שבו כיהן במשך כמעט שנתיים. לאחר פיטוריו נעדר גלנט מהצבעות שנערכו במליאה, אולם גורמים באופוזיציה הסכימו פעמים רבות להתקזז עימו.

שר הביטחון לשעבר יואב גלנט בכיכר החטופים בתל אביב, 26 בדצמבר 2024 (צילום: דנור אהרון )
גלנט בכיכר החטופים בתל אביב בשבוע שעבר (צילום: דנור אהרון)

אתמול נעדר גלנט מההצבעות במליאה מבלי שאיש מחברי האופוזיציה התקזז עימו. בכך הפר את המשמעת הקואליציונית. לפי דיווחים בתקשורת, היו גורמים שקראו להרחיקו בשל צעד זה משורות המפלגה.

אם גלנט יתפטר מהכנסת לא תהיה עילה להרחיקו מהליכוד, ואם ירצה, יוכל להתמודד בבחירות המקדימות שייערכו במפלגה בעתיד. במערכת הבחירות האחרונה, ב-2022, הגיע גלנט למקום השלישי (אחרי יריב לוין ואלי כהן).

אם אכן יתפטר, מי שיתמנה במקומו הוא עפיף עבד, שהשתבץ במערכת הבחירות האחרונה במקום ה-43 ברשימת הליכוד לכנסת. עבד, חבר מזכירות הליכוד, משובץ במקום המשוריין ברשימה למועמד דרוזי.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.