מפקד פיקוד הדרום, אלוף ירון פינקלמן, הודיע לרמטכ"ל רא"ל הרצי הלוי על החלטתו לסיים את תפקידו בצה"ל. במכתבו ציין כי אחריותו לכישלון צה"ל בשבעה באוקטובר היא הסיבה להתפטרותו.
בצו מצפוני והערכים המנחים אותי, החלטתי לסיים את תפקידי כמפקד פיקוד הדרום ואת שירותי בצה"ל. ב-7 באוקטובר נכשלתי בהגנה על הנגב המערבי ותושביו האהובים והגיבורים. כישלון זה צרוב בי לכל חיי.
"מתוך אחריות למדינת ישראל, תושבי העוטף, האהובים והיקרים לי מאוד, צה"ל ואנשיי, פעלתי מאז להוביל את המלחמה בחמאס ובארגוני הטרור בעזה.
"זכיתי לפקד במלחמה על מפקדים ומפקדות, לוחמים ולוחמות מופלאים – דור הניצחון. לחימתם – פרקי גבורה ומופת בתולדות צה"ל והמדינה. בכאב עמוק אנצור בליבי את הנופלים. טובי בנינו ובנותינו, עזי הנפש, הרוח והמעשה. במורשתם נצעד ועם המשפחות השכולות אהיה תמיד. איתי גם פצועינו בכאבם ובמאבקם המפעים להחלמה ובריאות.
"במלחמה זו הנחתנו מכה קשה על ארגון החמאס. לא תם! יש להמשיך ולהכות באויב, להשיב את כל חטופינו לביתם ואת הקהילות לנחלתן לביטחון ולשגשוג. מודה לך המפקד על שותפות אמת ברגעי מבחן עליונים. ועל מנהיגות יציבה וערכית. אמשיך במשימתי ככל שיידרש".
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו