אביגדור ליברמן תומך בהצעת נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ להעביר חלק מאוכלוסיית עזה לירדן ולמצרים, בין אם באופן זמני ובין אם לצמיתות. "אני רוצה להודות לנשיא ארצות הברית על יוזמתו להעביר את אוכלוסיית עזה לחצי האי סיני ולהעביר את האחריות על עזה למצרים", אומר ליברמן לעיתונאים, לקראת ישיבת הסיעה השבועית של מפלגתו ישראל ביתנו בכנסת.
"חשוב להבין שהמצרים עזבו את עזה לפני 68 שנים. לפני כן, הם שלטו שם במשך כ-700 שנה. רפיח היא כמו ברלין, שחולקה לשניים, אך מדובר באותן משפחות ובאותה שפה משני צידי הגבול", הוא ממשיך.
"חצי האי סיני גדול פי 170 מרצועת עזה, ואוכלוסייתו מונה כשליש מהאוכלוסייה בעזה. לכן, הפתרון לבעיה נמצא במצרים. המצרים יכולים לבחור אם לפתור את הבעיה או להנציח אותה".
בנוגע לנורמליזציה עם ערב הסעודית, ליברמן מציין כי הוא תומך במהלך, "אבל לא במחיר שהם דורשים" – הקמת מדינה פלסטינית ואישור לתוכנית גרעין סעודית.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו